Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Ganna fick stanna

I alla fall en stund. Jag hade önskat att det beslutet kommit från Sverige och inte från Europadomstolen.

Vad som skulle hända om man ändrade reglerna har jag ingen kunskap om, visst kan det bli oerhört dyrt. För mig tycks det däremot ganska klart att "ömmande skäl" skulle kunna anföras i Gannas fall.

Det hade känts helt orimligt att sända iväg henne mot hennes förmodade död.

Etiketter:

9 kommentarer

  1. JonasE

    När till och med SD är för att hon skulle få stanna, men Billström bara pratar om att det är för dyrt, så är det rena upp-och-ned-vända världen, och ingen vidare reklam för regeringens ”empati” !!.

  2. Jan Nilsson

    Svar till JonasE (2011-10-19 12:48)
    Det handlar inte om Ganna när man talar om lagändringar. Det kan röra sig om intressanta tal och kostnader om man skulle införa ett generellt tillstånd för flyktingar och invandrare att ta hit sina pensionerade föräldrar. Skulle 50 000 vara intresserade att få hit sin mamma och pappa, tro? Du kan räkna lite på det och var man skulle ta de miljarder det kunde handla om.
    Att argumentera för att skicka ut en person med Gannas extrema totalsituation tycker jag däremot verkar vara en tungsam uppgift.

  3. JonasE

    Nu har det ju visat sig att det kostar betydligt mindre än vad Alliansens påstår, och det är inte första gången Alliansens skriker ”det är för dyrt”, och sen så visar det sig inte vara det……..men Alliansen tycks alltid ha råd till att sänka skatten.

    Då är det svårt att framställa sig som en regering med ”empati”, till annat än ordet !!.

  4. Jan Nilsson

    Svar till JonasE (2011-10-21 14:29)
    Jag tror det finns ett och annat kvar att räkna på vad gäller fri anhöriginvandring. Men Ganna borde kvala in under särskilt ömmande skäl. Vad gäller lagarna tror jag att inget förändrats sedan 1997.

  5. B-G Wikström

    Ja du Jan, här har moderaterna gjort ett rejält magplask. Tobias Billström måste väl vara det största stolpskott vi haft som minister under lång tid. Men jag tycker det är bra att moderaterna visar att man är ett parti som verkligen står upp för sin sak : sparka hårt på de som ligger. Man fortsätter på den inslagna politiken. Finns det någon bland moderaterna i regeringen som har några som helst känslor i kroppen ? Jag tvivlar. Jag förstår att du och många andra ”gräsrotsmoderater” tycker att hela situationen är jobbig för jag skäms som svensk och hur ska då ni må ?

  6. Jan Nilsson

    Svar till B-G Wikström (2011-10-22 00:00)
    Tillämpningen ska enligt uppgift vara densamma sedan 1997. Jag är inte inläst på lagen, men tycker att ”särskilt ömmande skäl” låter som Gannas situation. Är det ok att sända ut henne i hennes situation så är det något fel någonstans.
    Att öppna upp för helt fri ”föräldrainvandring” tror jag skulle kunna bli mycket kostsamt för Sverige och dem som här har behov av stöd.
    Jag tror att de flesta förstår att det finns nyanser här, även om media behövde slå lite åt höger nu efter det som hänt på andra håll.

  7. Jan Nilsson

    Svar till Conny Forsström (2011-10-22 10:21)
    Melodin är snarare att fler ska få hjälp att komma sig på fötter igen. De som inte kan det ska ha hjälp, inte bli sparkade på. Alla människor är förr eller senare i ett läge där man inte kan ”stå själv”.

  8. JonasE

    ”Melodin är snarare att fler ska få hjälp att komma sig på fötter igen”…..en melodi som spelar falsk och gnisslar med verkligheten.
    Då skillnaden mellan det gamla och det nya systemet i huvudsak ligger i sämre ersättningar och att den sjuke bollas runt i systemen menllan AF och FK, för att slutligen hama i FAS3……..vad är bättre med det ??.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.