Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Tondövt från Nordeahållet


Om han är rätt citerad (kan man aldrig veta) undrar man om Nordeas styrelseordförande Wahlroos fattar vilken ”Björntjänst” han gör bankerna och vårt ekonomiska system. Vi behöver banker, men inte vissa företrädares tondövhet.

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

 1. Jan Nilsson

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2011-11-04 08:02)
  Det är inte fel stt tjäna pengar, men kapitalismen brukar vara mer kostnadseffektiv än Bjön Wahlroos varit i sina kommentarer. De gamla Wallenbergarna hade inte hållit den linjen.
  Nu handlar det dessutom om ett delstatligt företag som förvaltar människors och företags pengar, inte ett innovativt tillverkningsföretag som ”gör” pengar. Så här ska inte heller företag som skattebetalarna fått hjälpa bete sig. Jag har inga problem med att Clausen bor och tjänar mycket bättre än vi vanliga Augustar, men det här var inte ok och riktigt uselt ”tajmat”.

 2. lf

  Ja, bankerna har nog varit tondöva länge.Gång på gång under de sista seklerna har banker ställt till det för vanlig folk.
  Och sen skall vi skattebetalare betala notan.
  Om inte politikerna kan stävja bankernas girighet måste väl politikerna gå in med regleringar.
  Hur många gånger har vi inte hört Anders Borg säga ”bankerna måste skärpa sig”.
  Av detta man kan man bara dra en slutsats.Det är kapitalet som styr.

 3. Jan Nilsson

  Svar till lf (2011-11-04 17:51)
  Vi har i regel mer nytta än problem av bankerna och ska akta oss för slentriangnäll. Vi och samhället behöver dem verkligen.
  Behöver bankerna sen stöd ska de lämna ifrån sig en proportionerlig del av ägandet till dem som står för stödet som får avyttras i bättre tider.
  Statliga banker har inte visat sig fungera bättre och jag tror absolut på en fri företagsamhet, inom ramar, även inom finanssektorn.

  Avslutningsvis finns det likheter mellan Björn Wahlroos uttalanden och vissa politikers. Man tycks inte förstå att man hanterar och förvaltar andras pengar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.