Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Om ambulansen


Klockan åtta visas Uppdrag granskning. Programmet har inte alltid fått allt på rätt plats, men försvarar sin plats på planeten. Idag handlar det om ambulansindragningen i Åsele.

Nu kan man se att en och annan socialdemokrat slår knut på sig för att få skulden för indragningen att hamna i knät på – Alliansen. Trots att kommuner och landsting aldrig haft mer statliga pengar till sitt förfogande. Trots att inlandet inte alls fått mindre pengar för att det tillkommit några vårdgivare i Umeå.

Man kan i sitt inre höra hur det skulle ha låtit om Alliansen styrt landstinget och tagit det befängda beslutet att ta bort ambulansen från en ort som Åsele. Jag gissar på ganska många hätska ord, hiskeliga liknelser och demonstrationer som varit betydligt häftigare än nu.

Det finns många borgerliga företrädare med rötter på landsbygden och/eller stor förståelse för glesbygdens villkor. Med förståelse för att det här inte bara handlar om framkörningstid utan ”inkörningstid”, trygghet och människovärde. Vi har i detta fall definitivt inte gjort oss förtjänta av ord som t.ex. Annevi Linders här på Vk-bloggen. Alliansen som helhet har inte heller förtjänat de orättvisa orden.

Etiketter: , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Jan Nilsson

    Svar till lf (2012-02-29 21:31)
    Måste nästan vara lite skönt att kunna ha en så enkel världsbild.
    Jag har växt upp i ett hem där min pappa hade en stark kärlek till både landsbygd och glesbygd. Han föddes i ett småbrukarhem, hann jobba en del i skogen som ung. Bodde sen i Glommersträsk som ung predikant och 18 år i Agnäs. 21 år var han riksdagsman för Moderaterna och av hans många motioner handlade en stor del om Norrland och landsbygdens och glesbygdens frågor.

    Bland annat utifrån detta vet jag att du har fel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.