Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Trygghet


Blev glad flera gånger idag.

Jag brukar inte alltid bli glad av enkäter, särskilt inte dagarna då man fyller i några stycken. Idag öppnade jag en som ett universitet tyckte jag skulle lägga kring 200 kronor av Bjurholms skattebetalares pengar på. Tiden den skulle ta skulle kosta nästan så mycket. Den struntade jag i.

Enkäten jag blev glad över handlade om likabehandling och trygghet på Castorskolan, hur eleverna upplever läget. Det fanns förbättringsområden, bl.a. platser som kändes otrygga för några. Samtidigt var helheten väldigt glädjande. Att Internationella klassen upplevde situationen så bra var särskilt roligt, men helhetsbilden på skolan var att eleverna trivdes bättre och kände sig betydligt mer trygga än jag kunnat tro.

Målet måste vara att varenda elev ska trivas och ha det bra på skolan. Dit får vi sträva, samtidigt som vi gläder oss över att det känns bra för så många redan nu.

Jag tror en viktig sak på våra skolor är att vi vuxna i ännu större grad tar oss tid att se och kommunicera med eleverna. En bra ”skolanda” bygger trygghet och självkänsla och stärker förutsättningarna för bättre måluppfyllelse.

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.