Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Holmlunds motsägande besked


Det var på sin plats att (S) i Umeå presenterade en ursäkt för Holmlunds hejd- och huvudlösa paralleller mellan polisen som sköt ett trettiotal gruvarbetare i Sydafrika och Centern i Sverige.

Som några har gett uttryck för var detta nödvändigt för det fortsatta politiska arbetet och debatten i Umeå och Umeåregionen. De skribenter som säger att man liksom inte ska bry sig om vad Umeås kommunalråd häver ur sig måste få verkliga problem. När och hur kan man då överhuvud taget kommentera vem? Holmlund är Umeås ansikte och främste företrädare.

När Holmlund inte backar, utan efter partiets ursäkt tittar fram och säger att han har många påhejare till vad han sagt, då blir ordförande Lindvalls ursäkt tämligen punkterad.

Det kan missförstås om man skulle påpeka vilken ideologi Sydafrikas ANC-ledda regering har. Jag antyder bara att man ska beakta det för att ytterligare understryka att Holmlund har all anledning att be Centern om ursäkt.

Det känns tragiskt att en så duktig politiker gör så här mot sig själv, sin kommun och andra politiskt engagerade mot slutet av sin framgångsrika bana.

Det blir nog många lokalsamtal i partiet i helgen.

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.