Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Inte bara lätt


Efter en ganska tuff inledning har vi ätit lunch på Lägerhyddan under KS-dagarna på Fridhem i Vännäs.

Både KS-politiker, förvaltningsledning, fack och revisorer är samlade. Vi har fått ta del av samma bild som både är uppmuntrande och oroande. Förvaltningsledningarna har visat både goda ambitioner, professionslism, förbättringar och förbättringsområden.

Vid den nära horisonten ser vi kraftigt ökande kostnader som inte är i närheten av de intäkter som följer av en ökad inflyttning. Det är glädjande att Vännäs tycks alltmer attraktivt, men för att möta detta behövs också stora investeringar. De lägenheter som behövs kommer inte att byggas av marknaden. Det blir kanske när attraktiviteten ökat ett par snäpp till, men inte än.

Det finns många områden som kräver nya resurser. Alltifrån ökande personalkostnader p.g.a. satsningar och ökad konkurrens kring vissa kompetenser till eftersatt fastighetsunderhåll. Vi talar om tiotals miljoner i driftspengar. Till det kommer tunga investeringar.

Spännande är ett understatement. Bra att alla här får samma bild.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.