Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Bistert


Efter en hektisk arbetsvecka och några dagar i Stockholm håller informationen om det ekonomiska läget i Vännäs på att sjunka in. Efter det bistra beskeden innan jul har det kommit ännu sämre prognoser om kommunens ekonomiska läge. Vännäs får inte in intäkter som balanserar de ökande kostnaderna. De nio miljoner vi tidigare fick höra måste sparas kommer knappast att räcka.

Alternativet som förvaltningen i veckan la fram om att lägga ner byskolorna är en stor och komplex sak med många infallsvinklar och tänkbara konsekvenser. Enligt de beräkningar som presenterats skulle de aktuella nedläggningarna spara 3,6 miljoner på årsbasis. En dryg tredjedel av det som behövs för att Vännäs halvmiljardsbudget ska komma i balans. Så långt vi vet.

Långsiktigt måste Vännäs hålla i pengarna på ett betydligt mer realistiskt sätt än hittills.

Etiketter: , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.