Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Kan Jang, honung och ingefära

Går med lämpliga mellanrum upp från soffan och tar en slurk Kan Jang och emellanåt en liten sked honung med ecualyptus eller ingefära.

Det passar av olika anledningar väldigt dåligt att vara sjuk nu. På måndag är det kommunstyrelsesammanträde i Vännäs och det tyngsta och svåraste ärendet är den dåliga ekonomin. Nedläggning av kommunens byaskolor finns med som besparingsförslag. Här finns förvaltningens konsekvensbeskrivning. Enligt den betyder nedläggningen en besparing som motsvarar omkring en tredjedel av de 10-12 miljoner Vännäs behöver spara.

Saken avgörs vid KF 25 februari, men måndagens KS är förstås viktigt. Det skulle kännas illa att inte vara med. En del skulle kanske tro att man kröp undan frågan om man som ledamot inte är där. Och så är det inte. Man har fått förtroende för att finnas med även när det blåser.

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Andreas Holmberg

  Ingen medicin ersätter förstås vilan, och ingen, inte ens en politiker, ska behöva ställa upp i varje batalj bara för att bevisa sitt kurage. Men jag hoppas verkligen att du hinner bli någorlunda frisk till på ”fläskmåndag” och ”fettisdagskarnevalen”!

  Själv lider jag av en besvärande men på visst sätt nyttig heshet, kanske till följd av att jag började jobba igen redan ”på tredje dagen” efter att i tisdags ha fått flunsafeber och på onsdag morgon sovit bort den (men inte hostan).

  Det var väl nån norsk undersökning som sa att hett vatten gav lika bra eller bättre resultat som/än alla testade hostmediciner? Men Kan Jang är kanske ”utom tävlan” och bra mot andra förkylningssymptom än hosta? Honung är ju i a f gott, inte minst med eucalyptus och ingefära, och har enligt km Erik Holmlund bevisad hälsoeffekt om den äts naturell eller i varje fall INTE intas tillsammans med hett tevatten (det ska i så fall vara ljummet).

  Nå, ni i Vännäsby har ju herr Ö. som har stenkoll på vår Herres rika naturapotek (de mer urbaniserade varianterna därmed icke alltid att förakta)!

 2. Jan Nilsson

  Svar till Andreas Holmberg (2013-02-09 23:31)
  Har sovit en hel del idag och snart blir det mer. Förkylningen har tyvärr knappast peakat, känns det som.
  Med tanke på att du till stor del lever på rösten skulle du kanske också ha vilat en dag till eller två?

  Kan Jangen är klart utom tävlan, annars är det nog säkert så att vattnet är lika bra. Den är förresten köpt just hos n’Egon. Honungen äts som den ska, men en del blir onyttigt men gott honungste.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.