Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Vems felet än är


Ja, vems felet än är så skäms jag å samhällets vägnar för att eleverna på Bygg- och anläggningsprogrammet inte längre får ta lastbilskortet på gymnasiet. Det är ingen nyhet för dem som går och arbetar på Liljaskolan, men lyfts fram i dagens VK.

Många elever har börjat utbildningen i tron att man ska få det och det är väldigt svårt att förstå myndigheternas argument för att säga stopp. Maskinförare bör ha den behörigheten på sina arbetsplatser. Som VK påpekar är det särskilt viktigt i Norrland med våra långa tranportavstånd. Grävmaskinisten förutsätts ofta kunna transportera sin maskin mellan arbetsplatserna, traktorföraren kunna köra lastbil.

Körkortet är en smal sak att ordna under gymnasietiden för t.ex. Liljaskolan. Kortet kostar inte eleverna 300 000 som det står i en av artiklarna, men det känns inte bra att dessa annars så anställningsbara elever hädanefter ska begränsas och tvingas ta det själva.

Fel signaler!

http://www.vk.se/979977/far-inte-ta-korkort?mobil

http://www.vk.se/979975/far-ingen-forklaring?mobil

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.