Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Judar, nazister & ”nyttiga idioter”


Man kan undra hur nazisterna fick tillstånd att demonstrera just på 75-årsdagen av den progrom som fått det lite för fina namnet Kristallnatten. Jag hoppas att tjänstgörande tjänsteman på tillståndsgivande myndighet helt enkelt inte kom ihåg vad det var för dag.

Också intressant att många som idag lagligt och juste demonstrerar mot rasister och nazister i andra sammanhang överser med rent nazistisk argumentation mot dagens judar.

De militanta som angriper nazisterna med deras egna medel, får dem att framstå bättre än de är och som offer – dem ska vi bara inte tala om. De är nazisternas främsta välgörare.

Antisemitism är mörka och illavarslande signaler i ett samhälle. Våldsamma och odemokratiska opinionsyttringar också, även när man tror sig försvara demokratin.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. jerome

    Är inte nazisterna en del av borgarklassen?? Flera reaktionära krafter med nazi-inslag finns ju inom högern i Europa, tex Jobbik m fl

  2. Jan Nilsson (inläggsförfattare)

    Tror inte nationalsocialisterna räknar sig till borgerligheten.
    Annars finns antidemokratiska krafter både till höger och vänster. Nassarna till höger och kommunisterna till vänster. Partierna med naziinslag är just nu mörka skuggor över Europa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.