Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Bilden av Vännäs


Sitter på Hotel Vännäs och lyssnar på en mycket tankeväckande och underhållande föreläsare som heter Janne Paulsson. Han är tidigare journalist på VF, mediachef här och där och numera ledarkonsult och organisationscoach.

Kvällen handlar om bilden av Vännäs. Målet är att öka Vännäs attraktionskraft. (Ännu mer, vi växte även 2013 och har Sveriges största andel barn och unga, invånare under 18) Närvarande är en del kommunala tjänstemän, företagare, allmänt intresserade invånare och så politiker från tre partier. Överlägset mest borgerliga, men vi är på Vännäsvis snälla med socialdemokraten. ,-)

Själv är jag hyfsat medialt intresserad och aktiv, men nya insikter har jag definitivt fått. Både om Vännäs, mediabilden, marknadsföring i allmänhet och av vår kommun i synnerhet. Vissa praktiska förändringar kommer jag själv att vidta, kommunen också hoppas jag.

En av de roligare kommentarerna om Vännäs som Janne fiskat upp inför kvällen var förresten denna:
”En förort till Umeå, ungefär som Skellefteå”. 😉

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

 1. Andreas Holmberg

  Kan ni inte göra något åt de enligt pressen återkommande förväxlingarna med Venedig (Venice)? Kanske genom att åter plocka upp det gamla ”Vännässtrand” (jfr Hammarstrand i Ragunda) som benämning på köpingen? Eller rent av och rakt på sak genom att börja kalla den ”Vännäsköping” (vilket ju låter stadslikt och fint, jfr Söderköping o.s.v.)? Så att inga stackars turister hamnar fel igen.

  Eller kanske ni med avsikt behåller namnet ”Vännäs” – för att dra nytta av Venedigs attraktionskraft? För att bilden av ”Vännäs” liksom ska sammansmälta med bilden av ”Venice”? För att fler och fler turister och företag ska inse att det var till er de egentligen ville komma?

  Gott om vatten har ni ju i varje fall – men det kanske står sämre till med gondolerna?

 2. Jan Nilsson (inläggsförfattare)

  Förra kommunalrådet tyckte vi skulle köpa in ett par gondoler. 😉
  Namnet Vännäs lär vi nog ha kvar. Och våra kanaler doftar bättre. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.