Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Glad för VK:s ursäkt


Det blev en snabb reaktion från VK i morse. Både Bertil Wallin och chefredaktör Ingvar Näslund bad om ursäkt för faktafelet i artikeln om ordförande- och kommunalrådslönerna i Vännäs. Nätartikeln är ändrad och det kommer en dementi och korrigering i morgondagens tidning.

Moderaterna stod aldrig bakom förslaget om höjda ordförande o viceordförandearvoden som PU hade lagt. Vi såg problemet med den stora löneskillnaden mellan kommunalråd och kommunchef, men gick från tanken på en mindre justering för kommunalrådet till att det skulle vara vanlig lönerevision. Vännäs har mycket bekymmersam ekonomi och neddragningarna blir kännbara för många. Då måste man hålla igen. Särskilt då.

Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Jag tror att den föreslagna höjningen inte bara skulle ha varit ytterst olämplig med tanke på kommunens ekonomi. Utöver det skulle den tvivelsutan ha gett näring åt alla de som hyser känslor gentemot politiker, som ibland benämns politikerförakt. Sådant är inte mätbart i kronor men ger däremot ”röda siffror” på demokratikontot.

  2. Jan Nilsson (inläggsförfattare)

    Det gäller verkligenpåatt inte bli fartblind, det är sant. Samtidigt får man komma ihåg att det inte är någon lek att vara ytterst ansvarig för en kommun med över tusen anställda. Att alltid ha tre timmars inställelsetid, ofta arbetskvällar, ingen övertidsersättning, många gånger 60 timmars arbetsvecka och att ständigt vara uppringd, påpassad och fritt villebråd för media. Det måste vara en rimlig ersättning jämfört med andra uppgifter.
    Läste en som tyckte heltidsarvoderade ledande politiker skulle ha lön som undersköterskor ungefär. Då är det inte seriöst heller. Att ge upp så stor del av det egna livet för det gemensamma som dessa får göra måste få någon konsekvens.
    Men aktuella löner är inte låga. Man kan behöva fundera på hur långt chefslönerna ska få sticka iväg. Dem som heltidspolitikerna jämförs mot.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.