Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Putins chans i EU-valet


Hans bästa chans är att kloka människor inte röstar. Många har inte börjat förstå det förrän nu, men Putin-administrationen har inga direkta problem med Europas bruna ytterlighetspartier. Några journalister vill kanske inte heller förstå det än, men många av Europas nationella extremister har inga problem med Putin liksom han inte har det med dem.
Blir det som det nu ser ut kan det bli ett EU-parlament med många ”EU-kritiska” och Putinpositiva parlamentariker och partier.

Problemen är ännu större ute i det Europa som inte klarat sig som Sverige, men även här är det viktigare än någonsin att rösta i detta val. Även den mest EU-kritiske ska betänka att EU inte bättre med en större andel Putinbeundrande extremnationalister i parlamentet.

Rösta. Helst som jag… 😉