Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Vad är det vi får?


Ska inte använda min lediga, sköna lördag till att bry mig för mycket, men måste bara vädra ett bekymmer.

Är oroad över vilken bild en stor del av media ger av politik och samhällsdebatt. Vad är det som kommer fram? Det som är lättast att skriva om och bara kräver lite närvaro och minimalt med jobb? Styrs allt mer av rapporteringen av vad som ger fetaste rubrikerna, flest klick och kommentarer? Ska man prioritera och analysera vad statsministern sagt i ett sammanhang eller ge plats åt några exhibitionister som gör medialt inbrott? Orkar man titta bakom den enkla avundsretoriken och pröva vilka konsekvenser slagorden skulle få?Prioriteras kvalitativ debatt i avgörande frågor på arbetstid eller vad några gör på kvällen när de är lediga?

Vem inspireras att ta det tunga ansvaret när det som återges till så stor del är strunt?

Eller orkar vi läsare bara med lättviktsnyheter?

Etiketter: , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Karl-Gustav Sjöström

  Många av oss ”vanliga” läsare orkar faktiskt inte med långa och djuplodande artiklar och redovisningar i etermedia. Tyvärr är det så, och därför blir sanningen att det är svårare att skriva/tala ”långt” än mer sann och ställer höga (för höga t.o.m.) på dem som t.ex. refererar ett politiskt tal.

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Sant, men när vissa populärmedia lägger en stor del av krutet på någras kvällaktiviteter i ett sammanhang med 3 500 dagsarrangemang, då blir det ganska snett.

 2. mexan

  …och VILKA som skriver vad, för vem och i vilket syfte och som har kontakterna och yrket att föra fram eller undanhålla. –> Journalistik anno ”vänstervindar” 2014

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Kirkegaard var själv journalist, men sa oerhört starka ord om möjligheten att vilseföra, ljuga och bedra i den rollen. Kan göras både med ord och tystnad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.