Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Håll ut!


Nog märker man att det massiva kampanjandet och debatterandet också har sina risker. En viss ”politikövertrötthet” börjar märkas.

Aldrig har landskap och vägar varit så överbelamrade med sällan lästa skyltar. Antalet TV-debatter har ökat rejält och det blir mer och mer fokus på snabba fyndigheter och rätt lättviktiga effekter. I Vännäs och på andra håll i riket ska S bryta valfriden och kampanja även på valdagen i morgon. Jag tror det här är exempel på att partiapparaterna närmar sig, eller har passerat, informationsintensitetens bortre nyttogräns. Det är farligt om medborgarna får politiken långt upp i halsen.

Dock, nu är det kampanjdag. 😉

Så mycket står på spel. En utveckling mot fler jobb i en växande befolkning. Ett ekonomiskt ansvarstagande som ger hållbarhet och möjligheter också för de svaga. Med mera.

Lokalt i Vännäs står också mycket på spel. Jag skulle luras om jag sa att jag trodde att det i år blir en ny majoritet i Vännäs, något vi skulle behöva. Men kommunen behöver i andra hand en stark opposition där kreativitet, klokhet, ekonomiskt ansvar, affärsmässigt och näringslivspositivt tänkande går hand i hand med medmänskligheten och omsorgen om de unga, gamla och svaga. Samt så mycket oegennytta som nu är möjlig att uppnå där människor och politik är inblandade.

Rösta rätt i morgon. Rösta på Vännäsmoderaterna lokalt, rösta på Moderaterna eller ett annat Alliansparti i riket. Och ring gärna upp en vän du tror kan kasta sin röst på ett utopi- eller protestparti i morgon. Detta val är väldigt viktigt, även om du just nu är trött på att höra om det.

Etiketter: , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.