Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Utbildning och rekrytering


I morgon torsdag är det läge för Umeåregionens yngre och äldre arbets- eller utbildningssugna att besöka Nolia. Utbildningsaktörer, några arbetsgivare och jobbmatchare av olika slag finns på plats och berättar vad de gör och erbjuder.

Jag tycker att fler arbetsgivare skulle vara med, men förstår samtidigt att ”mötesformen” kan upplevas lite bred för dem. Annars skulle många få en bra chans att visa upp sig och vara med i ”tävlingen” om morgondagens arbetskraft. Som det är nu går fler i pension än som kommer in på arbetsmarknaden. Det kommer inte att vara lika lätt att rekrytera utbildad arbetskraft.

Hur som helst är jag övertygad om att många i morgon kommer att få information och tips som på olika vägar leder till arbete och försörjning. Och några arbetsgivare kommer att hitta morgondagens arbetskraft.

Kom dit! Det är öppet 0830 till 1500.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.