Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

I det gamla stationshuset


Godsrummet i Vännäs stationshus håller på att bli ett större workshoprum. Hantverkaren bad att få titta bakom ett hörn på masoniten på dörren som går ut i en korridor vi inte ska använda. Det kunde han väl få, jag gissade vad han trodde han skulle hitta.

Mycket riktigt. En spegeldörr som knuffats upp av många arbetsklädda armar med verktyg och gods i händerna och sett några generationer passera. Redan innan hantverk blev fult och masonite snyggt och förmodligen alla dörrar i huset från 1891 blev släta.

Det blir ingen pietetsfull antikvarisk renovering nu. I vissa rum är det glasfiberväv på väggarna, i andra flingfärg. Men huset har potential. Bitvis dold.

Det skulle nästan vara roligt att låta dörren från ånglokens tid få vara som den är, men spikhålen och skadorna från masonitetiden är inte så snygga heller. Och en och annan kan ju tro att det inte är färdigmålat.

(null)

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.