Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Bildningsbluff

Man hoppas att det kan komma fram någon bra förklaring till de obegripliga och sorgliga siffror VK presenterat kring ett av Umeås studieförbunds inrapporterade timmar. 

Som så ofta drabbas många hårt när några fuskar med skattemedel. Nu hålls hälften av alla kommunala bidrag till studieförbund inne i Umeå. Det drabbar en hel gammal klassisk bildningsbransch och säkert många enskilda.

Finns det en vettig förklaring bör den komma fram snabbt. Om det VK skrivit är som det verkar, hur tänkte de som visste?

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. lf

  Jag håller med dig,detta är inte bra.Detta måste rättas till.
  En annan sak som jag såg på TV ikväll ,var det system som främst stora redovisningsbolag m.m har kommit på för att höjdarna skall komma undan skatt.Det läggs nog en hel del kraft för att undkomma skatt.
  Skatt verkar vara en pålaga som om det går att komma undan. då har man gjort en bedrift.
  Politikerna har genom åren misslyckats att förklara vad skatt skall vara till för.
  När man betalar skatt då har man bidragit den mest solidariska handlingen man gör l sitt liv då det gäller det ekonomiska planet.

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Ja, det här måste det bli ordning på. Men väldigt många har nog genom livet deltagit i någon studiecirkel eller annat som i backspegeln inte var så korrekt. Det är kanske därför volymen i protesterna blivit oväntat låg. Men rättsprocessen är igång.
   Skatt ska betalas. Sen är det ett stort ansvar hur medlen används. Det påverkar också skattemoralen.
   Just nu finns en väldig utmaning i att få människor som kommer från länder där privatpersoner kanske inte betalat skatt att förstå att vårt samhälle bygger på skatt och att alla betalar den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.