Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

De ska inte lyckas…

Fruktansvärda, sataniska illdåd sker runt om i världen, även i Europa. I dag var det i Bryssel. Både starka ord, samförstånd, försvar och ökad beredskap behövs.

Vi bör mitt i vreden, sorgen och rädslan komma ihåg Londonborna under blitzen för ett par generationer sen. Bombningarna då miljoner brandbomber och ca 50 000 ”vanliga” bomber släpptes över staden av tyskarna. För att inte tala om de allierades bombningar av Hamburg och Dresden. Drygt 43000 döda och 50000 skadade i London. Minst lika många i Hamburg, ca hälften i Dresden på några dagar.

I London bestämde man sig för att inte knäckas. Man lyckades till Hitlers vrede och frustration leva någorlunda som vanligt. Inspirerade av en Churchill, ibland på gatorna trots bomblarm.

Jag hoppas att vi kan hantera sprängningar och självmordsdåd något så när som londonborna gjorde. Rättmätig vrede, förberedelser och motdrag – och vanligt liv. 

Jag tänker utimellan resa, flyga och åka tunnelbana.

Vi ska inte heller låta dessa mördares fördömelsevärda illdåd driva oss i armarna på dem som vill destabilisera vårt samhälle från annat håll. Ultranationalisterna och de makter som stöder dem.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer

 1. Nils A

  Jag förstår inte logiken, är de mördare eller krigförande soldater (som de själva anser)?

  Om ISIS öppet förklarat krig mot Europa, varför förminskas detta allmänt ner till ”terror” i Sverige. ISIS följer tydligt 2500 år gamla asiatiska krigsstrategier. Beror tigandet på att man inte förstår kulturkrocken mellan Asiens och Europas krigföring. Strategin ”krossa fiendens strategi” med MINIMUM VÅLD beskrev Sun Tzu utförligt i sin ca 2500 år gamla handbok. Kina har alltid använt mindre våldsintensiva lösningsmetoder än Europas militära vapen, arméer och fältslag vid sina interna och externa konflikter. Dylika strategier används nu mot Västeuropa på avsnitt, där selektiva attacker, blir mest framgångsrika av bl a Ryssland, Turkiet, ISIS m fl och gamla Västeuropa verkar stå försvarslösa mot alla dessa tre.

  Googla “Sun Tzu Art of War” och läs om ch 3 Attacks och ch 13 Spies, eller på http://www.sonshi.com/original-the-art-of-war-translation-not-giles.html .

  Konfucius, Lao Tzu och Sun Tzu filosofier visar vilka skilda utvecklingslinjer Kina (och Asien) kontra Europa följt. Trots detta tror fortfarande vissa europeer, att sådana urgamla asiatiska kulturers värderingar om rätt eller fel, ska kunna bli en (underordnad) del av våra europeiska tankemönster?

  Kommer inte dessa människor istället att bygga upp egna samhällen (Arab Towns) med sina likasinnade, som historien visar på överallt i världen, när volymen (diasporan) blivit tillräckligt stor? Och jag tvivlar på att en marsmänniska skulle döma Europa till segrare i civilisationskampen. Vilka är världsmästare i soldatoffer för sina makthavares överlevnad?

  • Jan Nilsson (inläggsförfattare)

   Hela universum skulle nog döma det på många sätt bristfälliga Europa till segrare i civilisationsksmpen om det andra laget är Daesh.
   Har också läst Sun Tzu:s The art of war.
   I samma tredje kapitel står: ”The worst policy is to attack cities”.
   De är mördare och terrorister.

 2. Nils A

  Tyvärr har du fel..

  Ordagrant står i 3:e kapitlet: ”Therefore, the best warfare strategy is to attack the enemy’s plans, next is to attack alliances, next is to attack the army, and the worst is to attack a walled city.”, där a walled city betyder stad med murar, som kräver belägring för att kunna besegras.

  Han förklarar också varför det är bättre att dra sig och vänta på bättre tillfällen i många lägen. Men kan eller vill inte motparten försvara sig är alla medel tillåtna, lögner,, bedrägerier, skenmanövrar, ja allt man tror kan minska fiendens vilja och förmåga att försvara sig, men man ska alltid välja metoder med minimala förluster. Det enda VIKTIGA är att VINNA, och att även begränsa skador på egen och motpartens sida. Stick i stäv med västerlanddets krigföring.

  Eftersom jag delar dina västerländdska värderingar delar, skulle jag själv givetvis aldrig kunförsvara eller göra vad Daesh gör . Men jag skriver detta, för att just nu gör Europa och Sverige nära INGENTING som lär kunna man inte heller besegra Daesh. Om Europa inte kan krossa Daesh strategier, lär en seger bli svåruppnåelig utan europeiska marktrupper i området. Just nu växer troligen Daeshs långsiktiga ”alliances” eller rekryteringsbas, trots kortsiktiga soldatförluster, och Europa gör ytterst lite år detta, , Att förminska problematiken, som merparten Europa just nu har valt att göra, är ingen lösning, det borde vi ha lärt oss efter Sovjets, USAs senast FNs mångåriga fiaskon mot talibanerna i Afganistan.

  För man kan aldrig besegra en fiende om man inte kan slå sönder fiendens strategier. Västvärlden verkar på längre sikt misslyckas i Afganistan, kanske även Irak. Uppenbar risk finns för att Saudi Arabien och Egypten kan implodera likt Syrien pga att folken där får det sämre. Daesh förklarade krig mot Europa har klara strategiska grunder och detta krig kan bli mycket långvarigt (läs decennier), om Europa inte förmår krossa Daesh strategier. USA (via Obama) har idag långt mindre intresse för detta område jämfört med 1990 och har därför strategiskt i praktiken lämnat området just nu. .

  Du bör nog läsa Art of War en gång till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.