Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Kommunala skönhetstävlingar…


Sådana ska man alltid ta med en nypa salt. Hur mäter man var i landet det är bäst att leva? Det måste väl vara individuella och subjektiva frågor om något.

Tidningen Fokus har återigen gjort en bedömning av kommunerna i Sverige. Att det är vanskliga mätningar visar sig t.ex. i att Vännäs bara hamnar på 49 plats i Sverige. (Upp från 112)

Själv hade jag satt min plats på jorden som nummer ett. 😏

VK om kommunernas placering i Fokus undersökning.

Etiketter: , , , , , , , , ,

7 kommentarer

 1. Andreas Holmberg

  Bra där Jan! Det finns faktiskt fortfarande folk som älskar Filipstad och Åsele! Rik nog den som nöjd är. Men lite konkretare undersökningar som företagsklimat eller cykelvänlighet kan ge lite mer näring åt tanken och de politiska besluten.

 2. Jan Nilsson (inläggsförfattare)

  Sant. Allvarligt talat så är jag förstås väldigt glad över att Vännäs hamnar i den bästa sjättedelen kommuner i den här ”leva i”-undersökningen.
  Vännäs är en natur- och älvrik kommun med fina byar och tätorter på uppgång, aktivt näringsliv och bra service. Vi har dessutom ”norrlandsnavet” Umeå vid knuten och pendeltåg och hyfsat snabb väg dit. Det är en bra recept för ytterligare avancemang.

 3. Ulf Parde

  De andra Borgerliga partierna kräver skattesänkningar. Det är ett förräderi att Moderaterna – med Jan Nilsson i spetsen – jamsar med i vänsterpolitik.

 4. kicki

  Små kommuner är vinnare då vi har mindre gängbildning, skjutningar och elände. Så jag håller hårt på att Vännäs borde ligga i topp!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.