Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Bekymrad revisor

Nu handlar det om den ekonomiska halvårsredovisningen. Vännäs siffror oroar revisorerna. Det går hela tiden åt fel håll.
Ingen kommun i Sverige har så stora personalkostnader som Vännäs, jämfört med de s.k. standardkostnaderna. Här ska i rättvisans namn sägas att den stora Liljaskolan med elever från nästan en fjärdedel av landets kommuner kräver personal. Likaså har vi landets största handikappomsorg efter Brattbys nedläggning. Dessa två storheter förklarar dock inte allt kring våra kostnader. Liljaskolan är mycket betydelsefull för oss och den här regeringen har växlat upp bidragen till handlikappomsorgen betydligt.
Landets kommuner har aldrig gått så bra som 2009 och 2010. I det ljuset ser det enligt revisorerna ännu mörkare ut för Vännäs. Vi ligger även lågt vad gäller det egna kapitalet.
Den revisor som nu talar funderar varför politikerna inte tar tag  iutvecklingen när revisorerna påtalat den så länge. Han undrar om det bara är revisorerna som är oroliga?
Det är det inte.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Ann-Louise

    Desto viktigare är det nu att oppositionen visar framfötterna och pressar det sittande styret hårdare. Samförstånd är en sak, att förvalta skattepengarna på bästa sätt en helt annan sak. Som skattebetalare vill jag att budgetramarna hålls och går med så stort överskott som möjligt. Tydligen resonerar folkpartiet och centerpartiet annorlunda, tyvärr, som godtagit ett mindre överskottsmål i likhet med den styrande vänsterfalangen. Vad är det man är ”rädd” för, tror du? Är det dels inte våga skära mer i verksamheterna och kanske dels oförmågan att öka intäktssidan?

  2. Jan Nilsson

    Svar till Ann-Louise (2010-09-28 22:06)
    Det är svåra avväganden att göra, men vi måste vända den nedåtgående spiralen så vi klarar kärnan och i en framtid kan satsa utan att låna ännu mer.
    Andra kommuner har vänt värre situationer, det ska gå här också. Vissa brukar retfullt kalla M ”nejsägare”. Vi vill få säga ett rungande JA ibland och då måste man som hemma annars oftast säga nej.
    Andra får svara för sig själva, men ett av de nämnda partierna röstade som M.
    Vi kan inte pressa mycket, väljarna har gett S+V majoritet, men M vill så mycket som möjligt inspirera till att tänka ekonomiskt, hållbart och framtidsinriktat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.