Om Josefin

Solvalla

Hej!

Tevens högtalare pumpar ut en jazzigare version av någon av Nanne Grönvalls själlösa schlagerdängor, och jag har just kommit hem från Solvalla. När min arma far igår föreslog att vi skulle dra på trav blev jag råpeppad, dels eftersom att jag aldrig sett hästar kuta runt förut, och dels för att jag genom Robert har hört att det är på trav som Sveriges alla kufar samlas och blir runda under fötterna. Till min stora förtret så var det ganska glest med folk, åtminstone i den byggnad där vi höll till, men jag såg några roliga karaktärer.
Bland annat:
– En blonderad man med överkammad flint och fleecetröja i grälla färger á la tidigt 90-tal.

– Tvillingarna Mink klädda i varsin gigantisk päls och med tillhörande halsduk gjord av räv (tassarna hängde fan kvar), dessutom med klumpig mascara och ljusrosa läppstift. När jag berättade om dessa för norrbaggen Per Johan över msn sa han bara: – Haha, twins wearing the same clothes are quite lame!?
Agree! säger jag. Extra lamt är det att ha ett kadaver hängandes runt sin fläskiga hals.

Dessa karaktärer vill jag skriva böcker om, typ om deras vardagliga liv och dylikt.

Spelade bara på Dagens Dubbel, men fick bara ett rätt, så det blev inga pengar för mig. Arifant sprang precis som jag ville, men hästen Inlines (skitlöjligt namn) i det andra loppet tog hem segern, och honom hade inte jag gissat på. Jag skulle inte ha något emot att ha honom på frukostmackan, för övrigt.
När jag satt och blickade ut över travbanan tänkte jag på hur drygt det måste vara att vara kusk, typ sitta i en konstig ställning och få stenskott på kronjuvelerna.

Pssst, förresten; jag såg en skitrolig restaurang när vi åkte taxi hem. Den hette "Mustaschen – grekisk grotta och grill" Hahahahaha!

Snart får jag träffa mina kära Umeåbor igen! Ska bli underbart! Saknar Robert jättemycket.
Tatá!

En kommentar

  1. Mallan

    Josefin du är så drattans bäst! Alltså stenskott på kronjuvelerna, det skulle ju införas som ordspråk i vårt avlånga land!
    Puss och ha det bäst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.