Om Josefin

Pretentiös dynga och fantastiska kamrater

Hej, hej!

Jag är peppad på skolan igen! Det är ju faktiskt helt okej när man väl är där, och min crowd innehåller så många roliga karaktärer. Det är fan brudar av rang! Elisabeth, till exempel, som helt plötsligt kan börja tralla på en dänga från 1998 som man nästan hade glömt bort, och som då och då översätter random ord i en svensk mening till engelska. Svårt att förklara, men hon kan vara helt hysteriskt rolig. På tal om helt hysteriskt så har mamma köpt den serien i en stilig dvd-box (Absolutely Fabulous var den brittiska titeln). Ser fram emot ett litet maraton, kanske till helgen.

Jag, Bibi och Ylva gjorde idag klart vår bildanalys till Film- och Fotokursen som vi läser nu. Vi analyserade en bild som vi hittat bland alla pretentiösa, självskärande amatörfotografers bilder på nätet, och vi gick verkligen in med själ och hjärta för att ordbajsa fram en relativt lång text. När jag ser en bild, på exempelvis en katt, ser jag nämligen ingenting annat än en katt. När andra kollar på bilder så kan de minsann se att "kattens öga symboliserar en trasig själ vars enda verklighetsflykt är när rakbladet karvas genom huden" och att "pälsens färg står för ensamhet och isolering, och en längtan efter en värld som inte finns". Jag ser en jävla katt. Punkt slut. Sedan är det givetvis inte alls speciellt svårt att ta på sig pretto-hatten och hitta på sånt där jävla crap som folk vill höra, och vi hade faktiskt ganska roligt idag när vi knåpade ihop vår djuuupa analys.

Läs fina Ylvas krönika som har blivit publicerad på Expressens hemsida, by the way! Den är helt underbar! Hon har inte satt den übertöntiga rubriken själv, bara så att ni vet det.
http://expressen.se/index.jsp?a=511431

Nighty night.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.