Om Josefin

Psykologtankar och skräptelevision

Hej, hej!

Befinner mig i Stockholm med min kära vän Sofia för tillfället för att hälsa på farsan, spela in konstfilm, gå på krogen och typ hänga. Är fortfarande sjuk och sliten, kanske till och med sjukt sliten, men det ska nog gå bra. Bevvan (Beverly Hills 90210) flimrar fram på teven och jag ska snart reda ut mitt svintohår och göra mig redo att gå ut på stan.

Just när jag vaknade låg jag och slöglodde på Ricki Lake. Åh, herregud vilket program! I alla liknande program har man ju i princip alltid med en psykolog som ska säga lite kloka och pretentiösa saker med lugn röst. I dagens episod av Ricki Lake hade de med en mörk man i brun kostym och rastaflätor som hette Dr Tiy-e (Dr E-type?!) och som typ skrek åt en liten odräglig redneck på sexton bast att han ville peta på honom med en pinne. ’OM JAG HADE HAFT EN PINNE NU SKULLE JAG HA PETAT PÅ DIG! DU FÖRTJÄNAR SMISK OCH ATT BLI UTLÅST’. Det roliga var liksom att Dr Tiy-e verkade vara en vanlig åskådare som dom typ snackat med innan och bett ställa upp som hjärnskrynklare, typ såhär:
– Gulle dig, vår vanliga psykolog kunde inte komma idag, skulle vi kunna få ge dig ett ärtigt namn och så får du den stora förmånen att prata lite mer än alla andra, vanliga åskådare?
– Ey, yo, visst, men bara om jag får heta Dr Tiy-e!

Psykologer ska ha randiga linnekläder (i lager-på-lager) från Gudrun Sjödén, en stor brosch som ser ut som en tulpan i spexiga färger och lackerad engelsk konfekt i öronen och röda märkesglasögon med feta bågar, och de ska prata låååååångsamt.

Nu är det en timme till jag ska träffa Sofia på stan, better hurry. Cya.

En kommentar

  1. Gnomemage still lvl 27

    Tack för dagens skratt (psykologbeskrivningen)! Medge att det också stämmer in relativt väl på skolbibliotekarier och tanter som jobbar på hemslöjden!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.