Om Josefin

Depparblogg

Hej, hej.

I min värld är det inte riktigt tillåtet att vara deppad, men det är precis vad jag är just nu. Morsan skriker åt mig (åh, herre min skapare, giv mig en egen rövarkula där jag kan leva och frodas ifred), jag har kompisar som ibland är så otroligt dömande och som gör att man alltid måste vara rädd att göra bort sig (ska inte polare backa upp varandra, liksom?), polare som sviker, kaffe som är kallt och blaskigt, polares föräldrar som bestämt sig för att hata mig, ont i huvudet, matteprov på tisdag, för hög frånvaro plus att den där xxx vann melodifestivalen igår. Kill me plz.

Fy bubblan vad melodifestivalen är en deprimerande tillställning med sin själlösa musik och klämkäcka deltagare.

Helgen har i alla fall mestadels varit trevlig, och i fredags firade jag St Patrick s day på Scharinska, medan jag igår befann mig på inflyttningsfest och sedan på utflyttningsfest. Idag kom Ylva, Bibi och Camilla hit och tog min O.C-oskuld. Trevlig och underhållande serie, men långt ifrån lika bra som exempelvis Nord och Syd eller Golden Girls (Pantertanter på svenska, vulgodrottningen i tantgänget är by the way bäst).

Bäst i helgen var helt klart i fredags när jag gick hem ifrån stan och skulle knata igenom Hagatunneln, då en man med en liten tjej på pakethållaren cyklade förbi i full fart i backen. Ungen tjöt av skratt när de svischade förbi, och när pappan senare kom cyklande genom tunneln igen, bara för att glädja sin dotter, var min helg räddad.
En annan fin händelse i fredags var sista lektionen på dagen, vilken var Litterär Gestaltning. Denna lektion har en förmåga att spåra ur, och i fredags gjorde den definitivt det då vi skulle skriva en version av Höga Visan tillägnad mannen.
Jag, Emelie och Sofia skrev såhär:
’Ditt kön är som en huggorm redo att anfalla sitt byte, redo att spruta ut sitt gift. Håret på din bringa krullar sig som serpentiner på ett barnkalas. Nätbrynjan spänner åt kring din mage likt en kassler i charkdisken på Ica. Tusenfotingen på din överläpp bär på minnen från gårdagens Silja Line-buffé. Åh, du elev på fotbollsprogrammet med dina Intersportsockar som sträcker sig lång över dina vildbevuxna vader; du är både verklig och motbjudande, ständigt föremål för vårt förakt’

Nu ska jag gå ut och tänka över mitt liv tror jag.
Peace out.

En kommentar

  1. Lost Viking

    Girl,

    Härmed samlar jag ihop my all mighty power och utnämner dig till bästa bloggar’n på vk.se
    När man befinner sig i ett konstigt fjärran land, så är det svårt att inte segla in på en liten hemsida från ens lilla hemstad, som man för övrigt övergivit sedan…. ja, alltför länge… och då lyckas jag av någon outgrunderlig anledning alltid snubbla över din blogg. Smilgroparna träder fram, trots att tonarten kanske var av ngt bitter natur just den dagen… men men.. i like it… keep up… du skriver – jag läser.

    /LV

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.