Om Josefin

Suckz0r

Hej, hej!

Sitter och försöker skriva klart en novell till Litterär Gestaltning, eftersom att kursen tar slut efter jul och jag inte har gjort den än trots att den skulle vara klar i våras. Jag hatar att skriva skönlitterärt. Eller, jag hatar det inte, jag har nog bara inte riktigt kommit fram till vilken stil jag har när det handlar om den typen av skrivande.

En person som betytt väldigt mycket för mig när det handlar om just skrivande är min klassföreståndare, engelsklärare, svensklärare och tyskalärare under högstadiet på Carlshöjdsskolan som hette Kerstin Marell. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva henne, men hon var då i sextioårsåldern och kändes väldigt ’classy’. Vacker och klok. Sedan verkade hon tycka bra om mig också, trots att jag var en tjock punkare med tuppkam, haha.
Under en av de första svensklektionerna i sjuan, medan det fortfarande nästan var sommar ute, pratade hon om att hitta sin egen stil, och att inte försöka skriva som någon annan eller för att behaga någon annan. Det kan ju låta jävligt enkelt, men är egentligen inte så självklart. Hon fick mig att förstå i alla fall, och sedan dess har jag inte producerat så många pretentiösa texter och annan skit som ändå inte känns som jag. Varje gång jag får skrivkramp och dödsångest över krönikor och andra texter vet jag att det beror på att jag försöker vara någon jag inte är, och då tänker jag på Kerstin och att jag faktiskt måste vara Josefin, oavsett om det innebär vulgärt språk och provokativ orddiarré.

Bäst:
1. Jag har köpt en egen guldpenna! Och glitterlim!
2. Oprah! Oh how I love thee.
3. Los Bastards releasefest på Krogen x2 i morgon.

Sämst:
1. Ingenting! För en gångs skull är jag näst intill genompeppad.
2. Okej, jag tycker inte om gothare idag heller.

En annan sak som är helt värdelös är att jag igår fick veta att jag inte får göra min operation förrän jag är tjugo, trots att jag väntat på den under flera års tid. Detta är så värdelöst att varken orkar lista det eller tänka på det.

Just nu lagar jag linssoppa till Jonathan och Robert, och snart ska vi svettas och spela World of Warcraft tillsammans. Måste även plugga körkortsteori, trots att allt som har med körkort att göra får mig att vilja spy.

Hörs och störs, lovers!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.