Om Josefin

Gött mos

Hej, hej!

Bara idag har mitt liv blivit lite enklare, känns det som. Har äntligen fått tummen ur och skickat in en faktura på allt jag skrivit på Nöje sedan i december. Nästan 10 000 spänn (dock försvinner ju en hel del när man betalat skatt, tyvärr), blir fint att ha i juni när första hyran ska betalas. Jag kommer att måsta avboka min tatueringstid och det känns förjävligt, men att flytta hemifrån prioriterar jag högre för tillfället. Varenda slant ska sparas. Typ.

Har haft körlektion mellan klockan sju och nio i morse, och det gick jättebra att köra denna ljuvliga morgon. Efteråt bokade jag tid för lilla uppkörningen, så nästa onsdag får jag reda på om det är dags för uppkörning snart eller ej (Beakta ordformen ej. I vanlig text kan den kännas ålderdomlig eller främmande, haha). Har varit helt sjukt stressad över det där med körkortet, eftersom jag blev erbjuden att jobba på Budcentralen av samma kvinna som gav mig jobbet på Privatmarknad, och övervägde att ta budbilsjobbet istället. Det innebar ju, som ni kanske förstår, att jag var tvungen att fixa körkortet inom kort. Nyss fick jag dock ett mail där det stod att det blir Privatmarknad trots allt, och på sätt och vis känns det skönt eftersom det är fler veckor. Jag måste säkra min framtid, för bövelen. Sedan är det ju bra att det inte är lika brådskande att få lappen i handen.

Lyssnar på några låtar med Millie Small som Höken skickade igår. Är så jävla less på all musik jag har på den här datorn, så då var min kära vän bussig nog att skicka lite random låtar med Blood or Whiskey, Haircut och Bloodline. Och Millie Small då, förstås.

Igår ringde jäntungen mittemot på dörren och när jag öppnade sa hon med mycket tyst och sorgsen röst: "Har du någon vuxen hemma". "Vuxen? Nej för helvete", tänkte jag. Men så kom jag på att jag nog räknas som vuxen i vissa fall, och så fick jag rycka in. Innerdörren till hennes mammas lägenhet hade gått i baklås, så jag fick i uppdrag att fixa fram telefonnummer till vicevärden och sedan ringa på hos grannen under som tog med sig skruvmejseln och hjälpte till. Därefter blandade jag saft åt jäntan och sa att det var häftigt att använda cykelhjälm, samt sa att hon och jag skulle ha pyjamasparty inne hos mig om dörren inte skulle gå att få upp. Jag har alltid varit den bespottade lillasystern, så det var kul att få känna sig som en storasyster för omväxlings skull, haha.

Över och ut.

2 kommentarer

  1. bbb

    Konstigt att hon frågade en sån sak. Barn i den åldern brukar ju anse alla över arton som nånting mellan tant/farbror och döden 😉

    Jag var alltid den bespottade lillbrorsan, ska vi tävla om vem som hade det eländigast 😉 Jag har tre storasystrar….

  2. StockiZz

    haha på dig, jag räknas i allafall som vuxen, det har flera barn på senaste tiden påpekat. Soory josse, du är för omogen, bli lite mer som mig så… kanske 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.