Om Josefin

Valborg i Uppsala

Fredrik med Bibis kamera.Jag och mina bäbisar. Och en öl. Och söta Ruben.

Hej, hej!

Jag är helt otroligt trött, trots att jag sovit nästan hela dagen sedan lilla uppkörningen. Den gick för övrigt åt helvete dåligt. Jag var trött och nervös och mitt självförtroende var i botten. Körde för fort två gånger och måste därför ta en eller två lektioner till. I övrigt var jag bra, men det känns ändå lite deppigt. Tur då att resan till Stockholm var en höjdare i alla fall.

Vi började med att förfesta hemma hos pappa på Södermalm. Drack Dicey Janes Koskenkorva-drinkar och folköl som vi köpt på Konsum. Sedan blev det pendel till Centralen och vidare med tåg till Uppsala. Det var bara förfestande ungdomar på tåget och det var skön stämning. Bibi sminkade sig och sprayade en liter hårspray i håret som vanligt och jag och Disa turades om att springa på toa, kändes det som. Efter fyrtio minuter var vi framme i Uppsala och möttes på stationen av Ruben och Fredrik. Sedan blev det taxi till första festen där alla människor som var där just var på väg att bli utkörda eftersom någon av festdeltagarna kastat en flaska i väggen och stulit en väska. Efter en stund skulle vi vidare till en annan fest och vandrade i hundra år för att komma dit. Den lägenheten luktade gammalt och var inredd med antika möbler typ. Dicey Jane somnade i ett rum där folk låg däckade lite huller om buller och Bibi satt bänkad framför Guitar Hero. Själv satt jag mest och pratade med Ruben och två killar från Dorotea som helt plötsligt dök upp där bland antikviteterna. Någon slog sig helt plötsligt ner mittemot mig och tyckte att min piercing såg ut som en mustasch, det var lite festligt. Undra om jag passar som skäggiga damen… får hoppas på det.

Vid halv två skulle vi ut på krogen och då sov både Bibi och Disa. Bibi gick att väcka, men Disa var helt omöjlig att få med. "Jag vill sova här, alla är snälla mot mig. Vi syns i morgon". Så jag gav upp och lät henne sova. Det blev aldrig något krogbesök, utan istället en taxi till stadsdelen där Fredrik bor. Väl där käkade de flesta sjutton cheeseburgare var (eller crazy cheese, som vi på Text och Media kallar dem) och sedan gick vi och la oss huller om buller i lägenheten. Det var mysigt och bäst på alla sätt och vis. Ett roligt valborgsäventyr, helt enkelt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.