Om Josefin

19.58

Hej, hej.

Lyssnar på The Selecter och dricker kaffe. Sammanlagt har tre personer bjudit mig på kaffe och sett nöjda ut, eftersom de läst i bloggen att jag pimplar i mig en hel del. Fint av dem, må jag säga. I morgon ska jag till skolan och städa ur det skåp som jag haft i två år (första året hade vi glassigt nog skåp direkt utanför klassrummet på Text och Media-sektens våning i S-huset) och plocka på mig min studentmössa. Sedan ska jag äta lunch i tegelbunkern för sista gången tillsammans med Sofia, Betty, Ulven och kanske Bibi. Sitta vid vårt vanliga bord i delen av matsalen där vi käkat i tre års tid. Säga hej då till den enda svarta tavlan som finns kvar i Umeås klassrum och som min klass fått stå ut med under hela gymnasiet. Lite vemodigt, ändå.

Idag har jag i princip bara sovit, vilket har varit hemskt skönt. Sedan har jag kört bil också samt suttit i telefon med både Mukka och Dicey Jane. Snart ska jag färga morsans hår och tracka henne för hennes gråa strån samt för gropen hon har i skallen sedan hon fick ett brännbollsträ i skallen när hon gick på lågstadiet. Under sitt rödaktiga hårsvall ser hon ut som ett månlandskap, typ.

Har fått en massa presenter av Greta idag. Dels en jättefin cykel som är så gott som ny, och även ett silversmycke från sextiotalet samt tvåhundra spänn. Fett nice. Jag älskar min kära gammelfaster, hon är verkligen helt otroligt kool. Den där cykeln kan jag verkligen se mig själv trampa runt på i sommar mellan Norrvägen och VK under soldränkta mornar.

Jag ska börja gå ut och gå igen har jag tänkt. Mest för att jag inte vill riskera att min studentklänning åker upp (det är knappar hela vägen) så att jag flashar allt på den stora dagen, men även för att det är en ganska trevlig sysselsättning. Nu saknar jag bara en partner att gå med och som kan tvinga mig när jag hellre vill krypa ner under täcket och kolla på teveserier. Någon som bor i närheten av Haga eller centrala stan som anmäler sig frivillig?

Hörs och störs.

4 kommentarer

  1. bbb

    Synd, jag bor för långt bort…. Går uppemot en mil nästan varje dag men det kanske ändå skulle ha blivit lite för mycket för dig 😉

    Hoppas morgondagen blir fin, du kommmer att minnas den länge iaf, det lovar jag dig. Usch, nu ska du ut i livet…. är du beredd?

  2. Josefin

    Ja, alltså, jag tänkte mig nog snarare en promenad på kanske en halvtimme. Till Obs. Med stopp för att köpa två chipspåsar och en tvåliters Cola, haha.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.