Om Josefin

Om att dra på spontana äventyr

BibiJag, Johanna och snuttigulliga Bore (som har stuga på Holmön, minsann)

Häj.

Alltså, Holmön… jag är mållös. Vaknade klockan tjugo över elva igår och hade inte haft en jävla tanke innan på att det är en bra idé att ha med sig matsäck, sovsäck och liggunderlag och varma kläder när man ska ut på äventyr. Så jag hade en timme på mig att ordna det innan Bibis farsa skulle skjutsa ut oss till Norrfjärden. Drog på mig det som luktade renast, sprang till Konsum och köpte två pizzor, en flaska Pepsi Max, ett sexpack folköl och ett paket Ballerinakex och stack sedan hem till morsan för att ordna med en väska samt ett liggunderlag. Slängde in pizzorna i ugnen och sminkade mig och fixade håret medan de sakta men säkert brändes vid och såg ut som att någon med könsherpes besudlat dem. Och jag hann i tid. Nästan i alla fall. Sedan blev det färja över (inget krångel alls, tack och lov) och det var sannerligen ett äventyr eftersom jag fortfarande var full sedan kvällen innan (och ja, jag vet att jag är trashig). På färjan satt det även tre packade fjortisar, vilka man känner igen genom mjukisbyxorna, de tjocka kajalstrecken, att de rör sig i flock och att de alltid lyssnar på knulldisco på sina mobiler. Kan vara bra att veta inför framtiden, tänkte jag.

När vi (jag, Bibi och Johanna – partners in crime) kom fram slog vi upp tältet, rullade ut liggunderlagen och käkade. Seriöst, hela gårdagen spenderades typ i horisontalt läge stirrandes upp i himlen, skrattandes åt dåliga skämt. Vi tog smygbilder på varandra när vi kissade, promenerade till "city" för att handla och socialiserade med massa roligt folk som vi träffade. Vädret var toppen (tåpp’n), finnarna var onyktra och hade regnbågsfärgade peruker och träskor på fötterna. Peppen var total! Vilken otroligt vacker och trevlig plats, åker lätt tillbaka nästa år igen. Fint också att man ändå kunde lyssna på Lill-Babs och Jan Hammarlund trots att man inte betalat för det. Trevligt också att det var så blandade åldrar och att alla man passerade hälsade på en.

Vi åkte hem i morse klockan nio, och när vi kom in till stan krubbade vi på Frasses och pratade om bajs. "Två koppar kaffe och en snus och sen är man redo att skita", menade Johanna. Resten av dagen ägnade jag åt att dricka kaffe med Becker, och sedan kom även Ylva och tog med oss på en färd mot Godishuset. Förutom det har jag bara tvättat och glott på tv, typ. Nu måste jag sova.

Fred.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.