Om Josefin

Om datorproblem och fina morsor

MILF! (Fast riktigt så snuskig är jag väl ändå inte… eller?)

Hej, hej.

Det är väldigt fint att komma hem när man har haft världens mardrömsnatt på tåget och blir hämtad av en underbar kvinna i en ful bil. En underbar kvinna som dessutom har diskat berget av disk och fyllt kyl och skafferi med pasta, köttbullar, pålägg, Pepsi Max, äpplen och kanelbullar. Detta upptäcker man när man låser upp ytterdörren och tror att man ska mötas av en vidrig odör, men istället bara hittar en gulligt skriven lapp på köksbordet. Det finns inget finare än mammor och deras överaskningar.

Min dator har förresten slutat fungera helt plötsligt. Den funkade jättebra, men så stängde jag av den i två dygn och när jag försökte starta den igår gick det helt plötsligt inte. Eller, alltså, det går att starta den, men skärmen är svart och så kommer det upp lite text i hörnet där det står "NTDL is missing" (någon bokstavskombination, minns inte vilken) och sedan att man ska starta om datorn med ctrl+alt+delete, vilket givetvis inte fungerar. Vad har jag gjort för att förtjäna detta? Kan någon snälla hjälpa mig? Jag har deadline i morgon och på måndag och jag är helt oduglig när det handlar om teknik och sådan skit. Hjälp, hjälp, hjälp!

5 kommentarer

  1. sticky

    Troligtvis står det NTLDR is missing. Har du någon diskett eller cd i datorn när du startar? Annars kan det vara lite jobbigare.

  2. Peter

    Det som troligtvis hänt är att windows tappat bort en drivrutin som behövs för att starta, allt som behövs är att använda skivan och åtgärda problemet, brukar vara fixat på ca 5-10 minuter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.