Om Josefin

Om en spännande tågresa

Hej, hej.

Det har varit en väldigt konstig natt, måste jag säga. Klev på tåget i Örebro och hamnade då vid samma bord som en kille från Eritrea, som jag sedan surrade med under nästan hela natten. Han verkade fly från ett kriminellt leverne i Oslo och Göteborg, eller "massa knas och kaos", som han uttryckte det. Jag tyckte verkligen att han var jättetrevlig fram till att han började säga till mig att jag inte kunde bli lycklig förrän jag släppte in Gud i mitt liv, precis som han gjort nyligen (säkert i förrgår) och att han önskade av hela sitt hjärta att jag skulle mogna och börja tro på Gud. Sedan hamnade vi även i en diskussion om svordomar, och då blev jag irriterad eftersom han svor precis lika mycket som jag, men ändå var den som satt och sa åt mig att jag skulle sluta svära så mycket. "Varje gång du svär så tycker jag lite mindre om dig, och det försvinner bitar ur din själ". Vilket jävla bullshit.

I Uppsala steg två romska kvinnor på tåget och satte sig i sätena längst ut mot gången. De var nog inte många år äldre än mig, men en av dem hade en jättegullig unge med sig som hon bäddade in i sin kjol. De pratade på finska blandat med svenska, och satt fnittrade hela resan igenom samt åt av sin gigantiska matsäck. De pratade även med mig, och jag fick äntligen chansen att fråga hur kjolarna kan bli sådär fluffiga. Trevliga, roliga och gulliga var de.

Klockan fyra på natten satt jag och läste då jag helt plötsligt började må apdåligt och hade en jättekonstig känsla i magen. Det var svinkallt i kupén, men ändå var jag tvungen att ta av mig till linne och sedan satt jag där och kallsvettades och tänkte att jag antingen skulle svimma eller kaskadspy över dem som satt mittemot. Jag hade två val:
1. Springa till toaletten och stoppa fingrarna i halsen.
2. Väcka kvinnan som satt bredvid mig och be om att få vatten.

Jag väckte henne och fick några klunkar vatten, och efter det började jag sakta men säkert att må bättre. Lyckades somna i tjugo minuter och väcktes sedan av kvinnan som gett mig vatten, och den här gången höll hon fram en macka och apelsinjuice som hon plockat fram ur den gigantiska matsäcken. Mitt i misären kändes det då så himla fint att vara människa.

7 kommentarer

  1. Anna

    Kul att läsa sådana här glimtar ur livet. Vad bra att du vågade väcka henne och be om vatten. Det hade antagligen inte jag gjort. Antagligen hade jag då inte heller fått någon frukost av henne och fått veta vilken härlig människa hon var.

  2. Hörnet mot dörren

    Jag tyckte jag kände igen dig. Hoppas du inte kände dig utstirrad, men det tog ett tag att placera dig 🙂

  3. Josefin

    Haha, nej då. Jag stirrade på dig också hela natten medan du sov. Lite för att jag var avundsjuk på din kudde och din plats, men mest för att jag är en psykopat.

  4. Josefin

    Tack för kommentaren!

    Det var i sanning ett riktigt kodak moment. När man är nära att svimma alternativt spy ner ett gäng främlingar vågar man nog vad som helst, tror jag.

  5. Hörnet mot dörren

    Hade du sagt det så hade du fått låna filten jag hade i väskan 🙂 Vidare var den liknande platsen mittemot ledig ett kort tag.

    Nästan tur att jag inte vaknade mitt i natten och såg dig sitta där och stirra..hade väl blivit livrädd 😛

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.