Om Josefin

Om att bara vara jävligt trött på tekniska skitprylar

Hej, hej.

Sitter hemma hos mamma för att renskriva min krönika. Ja, jag har skrivit den för hand. Ganska precis tretusen tecken, vilket var jättejobbigt och fick mig att känna mig som om jag gick på mellanstadiet igen. Fy fan vad jag känner mig less på grund av det som hänt min älskade laptop. Jag hatar tekniska prylar. Hade jag tappat den i golvet hade jag kunnat acceptera det här, men nu när den helt plötsligt bara slutat att fungera helt utan anledning så vill jag köra över den med en pansarvagn. Vad kan det vara för fel på min dator? Det är ingen diskett eller skiva i den och den har bara blivit sådär helt plötsligt efter att ha varit avstängd i två dygn. En viruskontroll gjordes någon timme innan jag stängde av den och allt var okej, så det borde inte vara något sådant.

Jag lovar att den som kan hjälpa mig ska få en fin belöning (fika, öl, nya läsglasögon från OK/Q8 – vad som helst nästan), för jag klarar mig inte utan min dator just nu. Hur fan ska jag kunna skriva alla texter? Hur ska jag kunna söka jobb? Förresten så måste jag väl göra ett nytt CV nu, eftersom det försvunnit tillsammans med precis allt annat jag skrivit sedan december tjugohundrasex. Fan vad deprimerande.

6 kommentarer

  1. Dr. Fil

    Med en så fin belöning i potten kan jag inte låta bli att komma med en kommentar. Datorn är inte död även om den inte startar upp operativsystemet (Windows Vista?/XP). Däremot verkar hårddisken vara trasig. Har du riktigt otur är den så skadad att du inte kan få tillbaks nånting av det som är lagrat på den, men har du tur i oturen så är det bara filerna Windows behöver för att starta som är drabbade. En ny hårddisk kostar bara några hundringar, men det är ganska jobbigt och tidsödande att ominstallera Windows och flytta över allt innehåll från den gamla.

  2. AGE

    Jag tror att jag också hade det där problemet med min laptop. Datorn hängde sig när windows XP-rutan kom upp du vet. jag fick lov att formatera om hårddisken och sedan funkade det. sjukt trist att förlora allt man har skrivit och så men skönt att inte behöva köpa en ny hårddisk eller ny dator.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.