Om Josefin

Om en brud jag gillar

Hej, hej.

I morgon kommer tydligen Lo Kauppi till Schmäck för att läsa högt ur Bergsprängardottern som exploderade. Jag älskar Lo Kauppi och hon har varit en av mina förebilder under tonåren, och då är jag inte ens en sådan som har förebilder.

Allting började när jag var tretton år gammal och blev tillfrågad om jag ville hoppa in som basist i Ungjävlar, eftersom de blivit uppringda av Vagina Grande (Kauppis band) och ville att de skulle komma och spela på Kafé 44 i Stockholm. Ungjävlars dåvarande basist tyckte att det steget var för stort, och just därför blev jag tillfrågad och lånade därför en bas och repade in alla deras låtar. Sedan åkte vi buss ner till Stockholm, Ungjävlarna och jag.

Väl i Stockholm så spelade vi inför hundratalet tjugoplussare (och regissören Ella Lemhagen, som vi fick beröm av efteråt, tihi-tihi) som skrålade med i våra låtar, hoppade runt till Vagina Grande och skrek ’Hur sexig är jag nu, motherfucker?!’. Efteråt satt jag med Lo och hennes pojkvän i logen ochy snackade skit, och jag tyckte då att hon var den absolut coolaste jag någonsin träffat i hela mitt liv. Sedan dess har jag sparat en del tidningsartiklar, skrivit någon uppsats under högstadiet samt sett henne uppträda på Dramaten och i Umeå två gånger. Jag tycker verkligen, verkligen om henne, och jag tror att det handlar om att hon peppade mig så jävla mycket när jag var en näst intill kalrakad trettonåring som inte kunde spela bas speciellt bra.

Såhär sa i alla fall Vagina Grande om oss i en artikel:
’Gruppen berättar entusiastiskt om bandet Ungjävlar som var förband till Vagina Grande på Kafé 44. Medlemmarna i bandet var bara runt tolv- tretton år och spelade hur röjig musik som helst med låttitlar som ’Överklasfitta’ och ’Hata raggare’ och var enligt bandets utsago inte några ’äckliga jävla heterobarbiedockor’.
– Jag och Mia grät för att vi tyckte att det var så bra, att de vågade ställa sig på scenen och bara köra järnet, berättar Lo.’

Nu har jag skrytit färdigt och tänker sova. Har jag tid över i morgon tänker jag gå till Schmäck, och det tycker jag att alla andra också ska göra.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.