Om Josefin

Om varför Becker gillar Jan Guillou

Hej, hej.

Igår kväll fick jag äntligen träffa Becker igen efter en lång tids suktande (egentligen träffades vi på Disas studentfest för bara två veckor sedan, men då var Becker bakis och sur, och själv var jag berusad och glad, så vi var inte en match made in heaven just den kvällen). Vi drog bland annat på ett litet äventyr till Jysk och Rusta med morsans bil, och sedan in till stan för att krubba mat, och under hela bilfärden skrattade Becker åt hur förbannad jag är när jag kör bil ("Varför kör du så jävla nära, din dumma kossa?!"). Väldigt trevligt hade vi.
Efter vårt lilla äventyr drog vi till Beckers lägenhet och drack kaffe, och hon berättade om varför hon tycker att Jan Guillou är en mycket bättre författare än alla andra:

– Jan är rakt på sak, pang på. Andra författare skriver bara bajs, typ "Månen var som solen genom en kristall. Och sen var det Monika. Monika som var som en träbit. Monika med en doft av hickoryrök."

För jo, Becker, exakt så skriver alla författare utom just Jan Guillou.

3 kommentarer

  1. jestja

    Ha ha, jag är lika som du bakom ratten, försöker lära av mig det pga att mina arbetskamrater vill inte åka med mig :). Trevligt att du bjuder på dig själv.

    /j on Apb

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.