Om Josefin

Om en festlig helg

Hej, hej.

Hämtade Fredrik på flygplatsen i fredags kväll och hade hoppats att vi skulle hinna dra till Trädgården för att se Cameltoe (med en webbutvecklare bakom trummorna), men eftersom planet var rejält försenat så blev det hemfärd direkt. Fredrik var dessutom pisstrött, förmodligen eftersom han druckit sig full på Arlanda på grund av nervositeten över att flyga ensam ("I love you ja e kung i backstageområdet ja ha sprutat all jordens parfym på mig utan att handla nu hänger ja i espresso baren ja kan flyga jag e inte rädd"), så det var kanske lika bra att det blev soffan i stället för krogen. Lite synd dock, för jag hade taggat rätt länge inför spelningen.

I lördags steg vi upp tidigt och käkade en svennig frukost och läste tidningen, och sedan tog vi bilen som jag lånat och drog in till stan för att gå på apoteket och bolaget, bland annat. På Rådhustorget blev vi stoppade av någon full snubbe i cowboyoutfit som hade svensexa och som ville bli fotad med oss samt att vi skulle köpa en skiva med Creedence-covers som han hade spelat in samma morgon med lite Jägermeister innanför västen. Givetvis köpte jag ett exemplar.

Väl hemma från stan så lade jag och Fredrik oss på gräsmattan utanför mitt hus och lyssnade på Lasse Berghagen och käkade pizza, och efter att ha gjort det i några timmar gick vi in och tankade hem precis all gammal trallpunk som vi kunde komma på och började dricka öl, eftersom vi bestämt oss för att haka på Sandra och hennes karl till Täfteåfestivalen. I Täfteå var det för övrigt riktigt schysst som vanligt (men myggen kunde dra åt helvete), och jag träffade dels polare från stan, men även ett gäng skellefteåbor som jag inte träffat på ett tag. AC4, typ det enda band jag såg, var jävligt bra (precis som förra gången jag såg dem, Lyxzén är fan inte så tokig på scenen, alltså).

Undertecknad blev under vistelsen i Täfteå stoppad av en jättegullig tjej i fyraårsåldern som såg ut som Skrållan i Vi på Saltkråkan som bara stod och blockerade vägen för mig. Jag fattade ingenting förrän hennes lilla kompis i samma ålder utbrast: "Men hallå, fattar du inte att vi vill ha pengar att köpa godis för?!". Det hade jag inte alls förstått, men började genast gräva i plånboken. Tyvärr har jag råkat slita sönder mitt myntfack (fråga mig inte hur det gick till, jag har väl för starka nypor helt enkelt) och kan inte förvara något där, så då fick det bli sedlar istället, och det minsta jag kunde hitta var en femtiolapp. Skrållan med sällskap slutade blockera vägen och förvandlades till två mycket nöjda barn, vilket ni säkert förstår.

Igår sov vi typ till klockan fyra, men tog sedan en liten promenad till Coop och handlade lite mat. När vi kom hem var vi pariga och lagade mat tillsammans, och sedan kom Ylva förbi och hängde ett tag. Sedan gick vi och la oss (både jag och Fredrik gillar det där med att sova, det är bra).

Det var min helg det. Blev som en jävla roman, det här. En jävligt dåligt skriven sådan. Sorry.

En kommentar

  1. fyrabarnsmamman

    …att jag inte fick möjlighet att säga hallå och hej med min förtjusande hesa förkylningsröst. Jag var också på Täfteåfestivalen i lördags, men förmodligen mycket tidigare för målet var ”Mates of mine” och ”Hadar Kasch”, som en viss person tipsat om…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.