Om Josefin

Om en älg som var trött på livet

Hej, hej.

Sedan en halvtimme tillbaka har jag nyplockade och nyfärgade ögonbryn som gör att jag både ser slynig och vaken ut. Slynig var jag ju sedan innan, men herre min skapare vad jag inte är vaken idag. Har nämligen bara sovit tre timmar inatt, eftersom min resa från Örebro igår blev betydligt längre och drygare än väntat.

Åkte från Örebro tjugo i två på eftermiddagen och anlände till Gävle kvart i sex, där jag skulle byta till ett tåg som skulle ta mig till Härnösand. Den resan gick jättebra, men jag hann bara sätta mig på nästa tåg då en suicidal jävla älg ställde sig på spåret. Det smällde till utav bara fan, och när älgen åkte med under tåget och blev till älgfärs smattrade det ungefär som om vi körde över ett grustag, typ. Bromsarna gick sönder, och tåget blev stående i tre timmar. Klockan nio, när jag egentligen skulle ha varit framme i Härnösand för att byta till bussen mot Umeå, så hade tåget tvingats backa hela vägen tillbaka till Gävle. Där blev det sedan buss till Sundsvall, och sedan byte till buss mot Örnsköldsvik. Från Örnsköldsvik blev det sedan taxi till Umeå, och halv fyra i morse var jag äntligen hemma. Jag var på förvånansvärt gott humör hela tiden, trots att jag inte käkade eller pissade på över tolv timmar, men fy fan vad trött jag var! Har för övrigt en teori om varför jag var så positiv hela tiden, och jag tror att det hade att göra med att så många andra gormade och skällde på busschaufförer och tågpersonal så fort de fick möjlighet. Vad fan, det var ju älgens fel och ingen annans, liksom.

Just nu sitter jag vid kunddisken på privatmarknad och bokar och gör annonser. Om en halvtimme ska jag på lunchmöte. Jag har aldrig känt mig så vuxen i hela mitt liv.

En kommentar

  1. fyrabarnsmamman

    …jag skulle också behöva göra någonting åt de två håriga fjärilslarver, som en gång kallades för ögonbryn. Har dock klippt av mig mer än hälften av håret i dag. Alltid något!
    Förresten: Hörde att min mamma och din mamma skulle åka bort ett par dagar i slutet av den här månaden. Tillsammans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.