Om Josefin

Om en mordbrännares önskan

Hej, hej.

Min vän Johanna bestämde sig ikväll för att göra ett avbrott i alla försök till att elda upp andra människors kök genom att sätta eld på deras brödrostar, och ringde till mig i stället. Hon bad mig då att publicera dagens krönika i bloggen, då den aldrig lades ut på webben, så att även hon fick chansen att läsa.

"Vackert – men visningen gör mig lite illa till mods"

På tisdagskvällen hade underklädesbutiken Triumph bjudit in män för att titta på en modevisning av underkläder, allt med jultema. Sju kvinnliga modeller i underkläder och höga klackar går fram och tillbaka längs gången utanför butiken, medan en samling män tittar på. Ringer en av mina bästa kompisar när jag kommit hem, en kille av det grabbigare slaget, och berättar att tanken med modevisningen var att männen sedan skulle handla julklappar åt sina fruar och flickvänner. Får ett asgarv till svar innan han fortsätter med att säga "Jo, det var säkert därför de var där", med rösten drypande av ironi.

Jag inser att folk kommer att sitta hemma vid frukostbordet nu och hävda att jag bara är pryd, ful, avundsjuk och så vidare, men så är faktiskt inte fallet. Kvinnorna var otroligt vackra, och underkläderna likaså. Det var bara någonting med den här modevisningen som gjorde mig illa till mods. Om det sedan var att majoriteten av stolarna var tomma, vilket gjorde det hela lite pinsamt, eller att de män som var där knappt brydde sig när de var de lite äldre modellernas tur vet jag inte. Jag vet inte heller om det var för att det var väldigt tydligt hur männen sneglade mot tjejernas rumpor så fort de trodde att ingen såg, eller för att tjejerna verkade så obekväma och helst av allt verkade vilja skynda sig därifrån. Jag kan förstå Triumphs tanke med det här, och den är nog god. Snart vankas det julafton och de vill sälja sina varor, och vad passar då bättre än att bjuda in män och hjälpa dem att välja ut sexiga alster åt sina respektive, liksom. Men jag kan inte låta bli att undra om de få män i publiken ens vet sina älskades storlekar. Har de på allvar tänkt spendera pengar i butiken efteråt?

När modevisningen sedan är slut och modeller, butiksbiträden och män trängs inne i butiken frågar jag några av kvinnorna hur det kändes, och när alla säger att det var kul så får man väl lita på det och tycka att det är bra. Själv lämnar jag stället och tänker för mig själv att jag i alla fall tycker att det här mest bara var jävligt konstigt.

2 kommentarer

  1. bbb

    Jag läste den i tidningen och jag läser den nu igen. Du har så mycket rätt i dina antaganden och jag tycker nästan att det är beklämmande att det ska gå till så här. Varför kan inte dessa karlar titta på dessa modevisningar tillsammans med sina fruar istället, det skulle säkert vara mycket trevligare och så fick de säkerligen några frågetecken utredda också 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.