Om Josefin

Om hur vissa människor får en att må

Hej, hej.

Gick just från äckligt sprudlande glad till känner-för-att-stampa-på-en-penis-humör på grund av en karl som ringde och sa saker som: "Men lilla gumman, nu får du fan ta och ordna det här", "Lilla vän, du är väl bara vikarie förstår jag" och "Nu lilla gumman får du ge dig! Fixa det här utan att jag ska behöva betala någon avgift, annars…"

Hatar verkligen att vissa människor lyckas med att få mig att känna mig som den minsta personen i världen. Extra jobbigt blir det när jag vet att jag har rätt, och att den andra personen verkligen har hur jävla fel som helst, men att jag känner mig så förminskad och värdelös att jag inte vågar säga ifrån.

7 kommentarer

  1. Maria Gård

    Bra, att du reagerar! Jag ser i tidigare inlägg att du svär en hel del och jag undrar varför? Du har ett bra ordförråd och skriver lätt och ledigt, vill du vara en förebild?Det kan inte vara så komplicerat för dig att uttrycka sig utan svordommar, eller hur?

  2. Stippe

    Men ”Lilla Gumman””Skäms” Sånt där skit biter väl inte på Dig?Du är ju bara bäst som Du vet.ObbolaStippekramen

  3. Elisabeth Isaksson

    Vill bara påminna dig om de fem härskarteknikerna.
    1. Osynliggörande.
    2. Förlöjligande
    3. Undanhållande av information
    4. Dubbelbestraffning
    5. Påförande av skuld och skam

    Tro mig, det är meningen att du ska känna dig dålig och värdelös så att han ska få känna sig som en ”riktig karl”. /Mams

  4. Stippe

    Hej igen Josse.Skit i gammtoka. Du behöver inte ta sånt dravvel.Annars en sväng på distr eller trycket för att slippa tfngalningarna.Du är bara bäst.Vi håller alla tummar för dig. Kramen

  5. rutan

    – en klok kvinna – och lär dig känna igen alla fem teknikerna. För övrigt. Du vet väl att efter tolv års ålder växer halva delen av mänskligheten bara i färdriktningen…… något hårddraget men ändå…

  6. Vaktbloggen

    Låter ju som att han hotat dig!!?? Tycker du iaf ska överväga att anmäla det och snacka ihop dig med övriga i personalen. Det är er arbetsplats och ni ska inte behöva ta det där. Be chef eller liknande ringa upp och förklara det för mannen…

  7. Viktoria

    Solklart fall av härskarteknik. Det är helt klart något som är värt att ta reda på mer om. I ett rent egoistiskt syfte, för att du ska slippa trigga igång på det.

    För tyvärr är det bara du som slösar med energi. Du matar gubben på andra sidan luren med energi.

    Det är däremot århundradets kick att behärska att stå emot såna som kör med härskartekniken. Höra deras frustration och konstatera att deras försök till fulingmetoder inte funkar. Det ger en känsla av kontroll som är rätt behaglig. Eller vad säger jag, rätt? Nej! Inte bara rätt utan überbehagligt är vad det är.

    Jag jobbar med i stort sett bara gubbar, nästan alla är otroligt trevliga och snälla men ibland råkar jag ut för de där som kör med ”lilla vännen”, ”lilla gumman” och i värsta fall ”stumpan” grejen. Tro mig, jag har bölat åtskilliga tårar på dass. Inte för att jag varit ledsen utan för att jag varit så in i bänken förbannad över att bli behandlad som om jag vore helt blåst. Marginaliserad. Som om jag inte vetat att jag hade rätt och som om jag var någon i periferin, någon som varit oviktig.

    Så lyssna på ”mams”, hon verkar ha koll på läget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.