Om Josefin

Om att känna sig naiv och enormt besviken

Hej, hej.

I lördags sa Frille Svan att han inte ville ha någon som helst kontakt med mig mer, och jag accepterade detta och sa åt honom att ta hand om sig innan jag avslutade vad jag trodde skulle vara vårt sista telefonsamtal. Samma kväll hörde han ändå av sig, men då jag inte svarade på varken sms eller telefonsamtal fick han ännu ett utbrott på mig där han skrev att jag var en vidrig horjävel, att han önskade att jag skulle dö och så vidare, och så vidare. Bara en stund senare ångrade han sig i vanlig ordning, och sent samma natt talades vi vid och han var då jätteledsen över vad han sagt och sa att han tänkte söka hjälp. Jag sa då att jag lovade att peppa och stötta honom om han nu tog tag i detta, och att jag skulle fortsätta heja på hans lag om han ringde beroendecentret i Örebro på måndagen, alltså idag. Gjorde han det inte skulle jag spärra hans telefonnummer och inte engagera mig mer.

I morse skickade han ett sms och bad mig ringa upp. När jag sedan gjorde det sa han att han hade fått tid hos sin läkare på torsdag och att han skulle påbörja behandlig. Han bad mig att inte skriva något om detta i bloggen, eftersom han inte ville att hans kompisar skulle veta om det. Jag sa att jag inte tänkte göra det, och hur otroligt stolt jag var över honom. Efteråt kände jag en enorm lättnad och obeskrivlig glädje i kroppen, och berättade för mina kollegor på jobbet hur jävla skönt det kändes att han äntligen verkade ha förstått att han måste rädda sig själv innan det är för sent.

Precis när jag skulle hem från jobbet hörde han dock av sig igen och sa att han hade ändrat sig. Han trivs med sitt liv, tror att det är för sent att ändra på sig och menar att det bara var söndagsångesten som fick honom att ens fundera på att söka hjälp för sitt missbruk. Jag försökte övertala honom och få honom att inse att han kommer att dö snart om han inte slutar, och att hans liv fram till dess kommer vara så in i helvetes jävla meningslöst och värdelöst, men tydligen finns det ingenting jag kan säga eller göra för att rädda honom. Han bad mig att spärra hans nummer och det är nog vad jag måste göra. Jag orkar inte med fler hot och hemskheter över telefon, jag orkar inte oroa mig mer och jag pallar inte fler tomma löften och att gång på gång behöva bli besviken.

Fan vad naiv och dum i huvudet jag känner mig nu. Och sorgsen, så klart.

10 kommentarer

  1. Berith

    för din skull. Det är svårt när folk inte inser sitt bästa och ännu värre när man tycker om dem.
    du har gjort allt vad du kan, men det är en klen tröst

  2. Viktoria

    Jag blir riktigt ledsen att läsa det du skriver. Gissar att det inte har någon större betydelse men jag kör på ändå.

    Jag tycker du verkar vara en extraordinärt godhjärtat person. Du har under en längre tid försökt hjälpa någon som har det tungt. Det är beundransvärt. Snäll, omtänksam och väldigt lojal verkar du vara!

  3. bbb

    Jag lider med mig, verkligen, tyngst är att alltid vara så jäkla maktlös i såna här situationer….
    Kram på dig, nu gäller det att gå vidare.

  4. Numer ren

    En tanke som jag får är att det finns en stor möjlighet att han inte riktigt berättar hur han egentligen mår. Vi missbrukare tycker om när omgivningen tycker synd om oss. Och han verkar ha lärt sig hur han ska trycka på dina knappar för bästa effekt.

    Ska inte uttala mig om hur stort drogproblem han egentligen har för det kan han nog bara veta själv. Men jag kan säga att han inte kommer att tända av och börja leva ett rent liv för att du ger honom all uppmärksamhet som han skriker efter. Det blir snarare tvärt om.

  5. Jessica

    Läs Varulvsvalsen av Sigge Eklund. En stark bok om hur det är att ha en person i sin närhet som missbrukar.

  6. lillan

    …oavsett vem man ger det till. Du skulle ju inte skriva om hans problem i Din blogg. Det hade Du lovat. Det löftet höll Du ju, eller????

  7. Blunt

    Hon lovade att inte skriva om han skulle in på behandling. Nu valde ju snubben att inte köra på det trots allt, så då fanns det ju inget att hålla tyst om heller.

  8. ..

    Tänkte skriva till dig förra gången du skrev om det här problemet och säga att du är grym, fegade ur då. Men du är grymt stark iaf.

  9. edd

    det du skriver i din blogg är vad som brukar kallas för medberoende. du gör allt du kan för att hjälpa, rädda men det enda du gör egentligen är att bränna ut dig själv. och du är inget bra stöd om du inte tar hand om dig själv. tyvärr kan man inte rädda någon med sin kärlek utan det är bara den med missbruket som kan rädda sig själv. och han skall vara glad att ha någon som du att finnas där för honom men det hänger inte på dig, och vad mycket resp litet du gör för att hjälpa honom att bli drogfri eller inte. det bestämmer han helt själv. så va snäll med dig själv och ditt hjärta, reflektera över när du är en hjälp och när du istället underlättar då han inte får några konsekvenser som håller. kram till dig

  10. Harriet

    Det tjejen behöver är inte råd och pekpinnar. Jag tror Josefin är fullt kapabel till att förstå att det här förhållandet inte var särskilt positivt, och därför är det väl vad jag förstår inte ens ett förhållande längre. Att hon dessutom spärrar hans nummer måste väl vara ett tecken på att hon redan håller på att ”rädda sig själv”?

    Nä, allt man kan säga är nog Go Josefin, Go!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.