Om Josefin

Om att man ska vara snäll mot Bibi

Hej, hej.

Var just inne på Bibis blogg och var tvungen att saxa lite:

jag jobbar ju som telefonförsäljare och det är verkligen inte det glammigaste jobbet. det är helt gaaaaalet vad människor kan vara otrevliga och respektlösa,
och själv sitter man bara och gör sitt jobb och försöker dra in pengar och får aldrig säga något tillbaka, utan alltid vara så extremt trevlig för kunden har ju alltid rätt!

exempel på ett samtal idag:
jag: hejsan, bibi heter jag och jag ringer från dagens nyheter
kund: men HUR kan du ringa nu!? mitt på DAGEN, på en VARDAG!!! nu är ju jag hemma för jag är sjuk men vet inte du att folk JOBBAR nu!??

vad ska jag svara på det? kanske:
’oj ursäkta. kanske jag ska återkomma lördag natt istället? eller passar julafton bättre?’
eller:
’jaså jobbar folk nu!? det hade jag ingen aning om!! själv sitter jag här och säljer dn för skoj skull!

Jag gillar inte telefonförsäljare av den anledning att jag har sjukt svårt att säga nej, och då speciellt när någon, som låter som en vänlig själ, försöker pracka på mig saker som jag inte vill ha. Därför svarar jag inte heller när de ringer. De gånger jag har svarat har jag dock alltid varit trevlig, eftersom det bara är avskum som inte förstår att man är dum i huvudet om man är otrevlig mot okända människor som bara försöker göra sitt jobb.

Jag känner för att mörda varje gång jag hör att någon varit elak mot min kära Bibi. Vet ni hur gullig hon är? Hon har rosor på kinden, solsken i blick och är ungefär lika stor som min tumnagel. Hon är den som lägger huvudet bakåt och gapskrattar allra högst åt mina skämt, hon låter som en hundleksak när man kittlar henne, hon bakar muffins med jättegod geggamoja på och vill ta era söners oskuld så fort de fyllt femton. Hon är fantastisk, och alla som är otrevliga mot henne, när allt hon gör är att försöka dra in pengar för att kunna försörja sig, borde veta hut. Och hör sen!

7 kommentarer

  1. fyrabarnsmamman

    Skulle du kunna hjälpa mig med en sak Josefin? Gissar att du kan det här…
    Får man lägga ut foton på vem som helst på nätet?
    Kan jag lägga ut ett på grannkärringen när hon solar toppless eller när grannungen käkar sand och kattskit i sandlådan?

  2. ivar

    Få och få… Du kan ju göra det om du vill men om du gör det och personen i fråga ser det och känner sig kränkt så lär du säkert kunna åka dit för det också. Smartast vore nog att låta bli om du inte är säker.

  3. fyrabarnsmamman

    Vill veta vad som är lagligt korrekt i alla sammanhang.
    Tror knappast att gränsen går vid när personen på fotot känner sig kränkt?
    Om jag lägger ut ett på min kusin när hon är som vackrast så kan ju hennes upplevelse vara en helt annan?!
    Så om någon av er lägger ut ett foto på någon av mina förtjusande barn – har jag ”rätt” att känna mig kränkt då?

  4. ivar

    Det beror väll på vad dina barn gör på bilden och om dom är myndiga? Och ja, hur folk tolkar olika bilder kan skilja sig enormt mycke. Bäst gör du nog i att googla lite, det finns garranterat nån statlig sida som kan hjälpa dig få svar på din fråga.

  5. fyrabarnsmamman

    ”Foton på Internet

    Foton där personer kan identifieras betraktas normalt som personuppgifter även om inga namn nämns. Om man på en webbplats skulle vilja publicera foton på till exempel anställda är det ofta nödvändigt att först inhämta samtycke. Även om det rör sig om behandling av personuppgifter i ostrukturerat material, som enstaka bilder på Internet, kan det beroende på sammanhanget behövas samtycke för att undvika risken för kränkning.”

    Jo jag har läst detta Ivar. Jag är oerhört glad för din skull – 4 minuter var ju jättesnabbt!

    Men frågan kvarstår om detta även rör små omyndiga barn?

    Lägger jag ut ett på grannens lille ”Max” så är det ju inte så säkert att hans föräldrar blir så glada, även om pojken är gullig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.