Om Josefin

Om att hänga med Prinsessan Svinkoppa, och att retas med sin mor

Hej, hej.

Planen var egentligen att jag och Johanna skulle ha träffats igår, men i stället blev det ikväll som jag fick njuta av Prinsessan Svinkoppas sällskap. Kaffe, flams och snack om allt från tramstatueringar som vi funderar på att göra (som en festlig kompisgrej, och där de inte syns så mycket, typ mellan skinkorna) och våra liv i Umeå vs Stockholm. Väldigt fint, var det.

Nu är jag tillbaka hemma hos morsan och ska snart gå och fortsätta plöja böcker om droger och hemlöshet. Har sovit här sedan i söndags. Mest för att jag är lat och bekväm, tror jag, men även för att det känts så tomt och vemodigt i min lägenhet sedan i helgen. Och kanske lite för att det är så in i helvete stökigt sedan mitt lilla födelsedagskalas. Sedan är morsan så klart rolig att hänga med också, och då speciellt när vi retas med varandra. Jag vet precis vad jag, med mycket dryg röst, ska säga för att reta gallfeber på henne. Det bästa är att det räcker med små skitgrejer som följande:

Jag: – Jag är 1.67 lång och du blir bara mindre och mindre. Minst tre centimeter kortare är du.
Morsan: – DU ÄR 1.65! OCH JAG ÄR PRECIS LIKA LÅNG SOM DU ÄR!

eller

Jag: – Varför börjar du koka pasta nu när såsen redan är klar? Du hade aldrig fått MVG i hemkunskap av min hemkunskapslärare. Inte en chans att du hade fått MVG.

eller

Jag: – Kom nu! Annars tänker jag skriva i bloggen att anledningen till att jag var sen var för att du vägrade stänga av MTV när det var Room Raiders.
Morsan: Det får du inte! Eller gör det då! Fast då skriver jag en kommentar och gör bort dig!

Sedan äger hon upp mig totalt och säger att jag kommer drunkna i duschen på grund av mitt underbett. Ha ha! Vi har det faktiskt sjukt trivsamt här på Haga, morsan och jag.

2 kommentarer

  1. birgitta

    Hej!
    Denna blogg om hur du ”hänger” med morsan ,det låter så himla braa! Ni har en avundsvärt fin relation du å din mamma ska du veta!
    Var rädd om henne 🙂
    /bagita på spayset

  2. erica

    Du har tamefan den härligaste bloggen man kan läsa!
    Går in på Vk sisådär ett par gånger varje dag för att bli barnsligt förtjust om du skrivit något nytt.
    Jag vet inte riktigt vad det är men mest troligt är jag nog mest bara lite avundsjuk på din fantastiska humor och din språkförmåga som inte är av denna värld. Ett stort jävla grattis till din blogg är vad du förtjänar, så grattis! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.