Om Josefin

Om en kriminell dansare

Hej, hej.

I fredags var jag först på förfest med några av Beckers Posten-kompisar Väst på stan, och sedan förflyttades festen till en skum van som jag har valt att kalla knullbussen, som vi åkte runt i ett tag innan vi hamnade på O’Learys, som var slutdestinationen. Där mötte vi upp med Killen-som-heter-Andreas-men-kallas-Anton, Jens och några andra av deras polare och drack Irish coffee och tittade på en knäppgök som kom fram och dansade vid vårt bord. Han var för övrigt sjukt obehaglig. Ena stunden tittade han på mig och såg vänlig ut, men när jag tittade tillbaka förbyttes ansiktsuttrycket och han såg fullkomligt galen ut. Och när han, efter en stund, började peka finger åt mig och även jag höjde ett vänligt litet fuck you tillbaka, trodde jag att han skulle släpa ut mig i håret på Renmarkstorget och slå ihjäl mig med en sten. När Becker sa åt honom att dansa sin ’sexiga’ dans bredvid henne, svarade han med ett: ’Du, jag är alldeles för kriminell för dig’. Becker bara asgarvade och trodde att han skämtade, men han hade tydligen suttit på Ersbodaanstalten på riktigt, den galningen.

Igår blev det först bakislunch på Ängen med Ylva, Killen-som-heter-Andreas-men-kallas-Anton och Jens, och därefter åkte jag hem och unnade mig en tre timmar lång tantlur. På kvällen knallade jag till Hamnmagasinet för att göra reportage från semifinalen i Rockkarusellen, och intervjuade bland annat bandet Werewolf Syndrome. Tyckte att en av snubbarna jag intervjuade var sjukt bekant, men det var inte förrän han meddelade att han och jag snackat på Pipes någon gång för länge sedan, och att vi bland annat surrat om att han tycker att det är snyggt med tandställning, som jag kopplade. När jag kom hem kring tiotiden undrade Killen-som-heter-Andreas-men-kallas-Anton om jag inte ville följa med till Ålidhem och glo på film, så efter att ha blivit upplockad med bil och förd till ett mörkt studentrum med en knarrig säng gjorde jag minsann det.

Idag har jag, förutom att skriva under ett par timmar på förmiddagen, bara sovit. Till klockan tio över sju, för att vara exakt. Fick lite ångest över mitt slöseri av en ljuvlig söndag och bestämde mig därför för att diska innan det bildas ännu ett mögligt två veckors-diskberg i mitt kök, så att jag åtminstone har gjort någonting bra denna dag.

Vad har ni gjort idag? Har ni haft fint väder?

En kommentar

  1. Nina

    …jag har inte bara diskat, jag har ochså städat hela huset och gått 10094 steg i finvädret….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.