Om Josefin

Om när folk skyr en som pesten

Hej, hej.

Att jobba som kontorist med ett gäng fantastiska kvinnor i sin a bästa år är väldigtlärorikt på alla sätt och vis, och tack vare detta vet jag till exempel det mesta om utbudet på Granngården, vilka de bästa produkterna i Oriflame-katalogen är och hur man på bästa sätt tas med sin karl (inte för att jag har någon sådan, men ändå). Något annat som jag lärt mig är hur man behandlar folk med magsjuka – man skyr dem som pesten. Ty att ha magsjuka i Slipsnisseland, där de flesta av ens kollegor har barn i dagis- och skolåldern, är ungefär detsamma som at t ha någon obotlig medeltidssjukdom. Då är det bara att hålla sig på replängds avstånd.

Igår innan lunch började jag känna mig lite illamående, och stod en lång stund och övervägde vilken av toaletterna jag skulle kaskadspy i. Kundtoaletten, och i och med det straffa potentiellt jobbiga kunder, eller "vår" toalett, som en inbjudan till en gemensam kräkfest här på avdelningen. Professionell och service minded som jag är valde jag "vår" toalett, och stod sedan där och hulkade i en kvart med kranen rinnande, utan att det egentligen kom något. Jag mådde dock ändå inte helt hundra och såg ut som ett lik, och därför utspelade sig denna konversation när min kollega och kunddiskskompis Britt kom tillbaka från lunchen:

Britt: "Men hur är det?"
Josefin: "Jag mår lite illa, men jag kunde inte spy och j…"
Britt: "GÅ HEM NU, FINI! "

Så klockan halv tolv igår fick alltså morsan komma och skjutsa hem mig från jobbet När jag väl var hemma möttes jag av att min ytterdörr var öppen, och att en man i blåställ meddelade mig att de stängt av värmen i min lägenhet och att de skulle behöva springa runt i källargrottan under eftermiddagen, och min dröm om en lugn eftermiddag i den noppriga underbyxans tecken gick i kras. I stället fick jag ligga i en svinkall rövarkula och försöka skyla mig och samtidigt lyssna till ljudet av hur männen i blåställ borrade i en betongvägg mellan klockan två och fyra.

Idag mår jag i alla fall hur bra som helst, och är tillbaka på kontoret. Ska ju vara ledig torsdag och fredag på grund av tatueringskryssningen, och det är mycket roligare att åka på en liten semester om man känner att man gjort sig förtjänt av den. Så det så.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.