Om Josefin

Om en tantlur och ett gäng unga mammor

Hej, hej.

Var hos tandläkaren och spände åt kromet i morse, och nu har jag så jävla ont att jag är nära att börja böla och vill köra över mitt ansikte med en åkergräsklippare.

Fast nej. Det vill jag inte.

Jag är bara frustrerad eftersom smärtan fick mig att ta en värktablett och sedan lägga mig på soffan, vilket resulterade i en tre timmar lång tantlur. En tantlur som inte bara fick mig att bli helt svettig och som troligtvis gör att jag inte kommer kunna somna i natt, utan även gjorde att jag missade hela två avsnitt av Unga mödrar på Kanal 5. Och om det är någon serie jag älskar så är det fan den. 

På eftermiddagarna går det repriser av denna dokumentärserie, som helt enkelt går ut på att man får följa ett gäng unga, danska tjejer (i senaste säsongen är brudarna dock från Norge) som antingen är gravida eller precis har fått barn. Varför jag nu älskar att titta på det här vet jag inte riktigt, men jag finner något slags underhållningsvärde i att sitta framför teven och gnugga händerna i skräckblandad förtjusning medan jag följer de unga mammornas öden. Slutscenen i gårdagens avsnitt gick ut på att en av dem, som för övrigt rökt under hela graviditeten, först skrikandes klämde ur sig sitt barn. Sedan rullades hon ut i en rullstol utanför förlossningens entré för att avnjuta en cigg. Alldeles nyförlöst och underbart white trash.

Bara den scenen tycker jag sammanfattar varför Unga Mödrar är så bra. Förstår ni vad jag menar?

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Lovisa

    Jag älskar också Unga Mödrar! Det verkar som du och jag ligger på samma våglängd. En av de bästa scenerna jag minns från förra säsongen var när en mamma på 16-17 år stod och gjorde sig i ordning, och en het plattång låg på bänken, hon tar ingen notis på sin bebis som kommer närmare och närmare sladden, drar lite i den och tillslut drar ner den heta tången i huvudet på sig själv…. Han börjar vråla och hon reagerar med att ropa på sin mamma och be henne ta bort bebisen. Brännskadad och med bula i huvudet, det är inget hon lade märke till. Och hon var ändå den som verkade ”minst” white trash, du vet, som inte kedjerökte, osv….

  2. Josefin Isaksson

    Svar till Lovisa (2009-07-10 10:51)
    Åh, jag minns det där avsnittet. Det sorgliga med den tjejen var ju att hon verkade ångra sig så mycket att hon skaffat ungen, typ ”i början var allt så nytt och spännande, men nu är allt vardag blablabla”. Stackars människa. Måste vara jobbigt att tänka så om sitt eget barn, som man ju ändå ska ha ett tag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.