Om Josefin

Om hur man får en härlig mamma att skratta

Hej, hej.

Jag och morsan gjorde en liten insats tidigare ikväll och körde en baklucka full av skit till returmarknaden, däribland en gräslig stereobänk som jag haft min vinylspelare i. Därefter kånkade vi hennes gamla, men mitt nya, vardagsrumsbord hem till mig. På vägen till min lägenhet stoppades vi av en full snubbe som undrade om vi stulit det från någon uteservering i stan. Men nej, det hade vi ju inte gjort. Och hade vi gjort det hade vi nog varit lite mer diskreta, typ gjort det klockan fem på morgonen i stället för halv åtta på kvällen. Morsan frågade förresten den fulla snubben om inte bordet var fint, vilket han svarade med ett "Jo, det är finare än vårt pingisbord i alla fall", innan han fortsatte att spela rundpingis ute på gården med sina kompisar.

Var på rätt kasst humör i början av kvällen, trots att Harry Potter var skitbra, Ylva i vanlig ordning var en riktig raring och att mackan som förtärdes på Sandy’s efteråt var mumma. Gnällde över att jag måste jobba trots att jag har semester, över att det bara är jag av mina kompisar som faktiskt sparat ihop pengar till den där utlandssemestern som vi bestämt att vi skulle åka på och över att jag verkligen inte har plats för alla handdukar, skålar och annat crap som min mor försöker pracka på mig nu när hon ska flytta.

Sedan kom jag dock på hur lätt det är att få morsan att asgarva bara genom att med gäll stämma sjunga Sexy Motherfucker av Prince varje gång man passerar en svettig best ute på joggingtur, och att hon och jag ju faktiskt kan åka utomlands tillsammans i stället, och då blev jag på betydligt bättre humör. Det är så härligt att ha en festlig mamma som man är kompis med också. Ni borde prova.

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. Lisette

    Tja, Lisette här, spelade i slemmig älg, du skrev en gång att om vi ville så skulle du kunna skicka något med ungjävlar, och det skulle vara riktigt kul att få höra!
    Fred ut.

  2. Josefin Isaksson

    Svar till Lisette (2009-07-23 01:25)
    Häj, häj Lisette! Jorå, så skrev jag, och det lilla erbjudandet står fast. Har tyvärr inga låtar på datorn, men om du mailar över en adress till [email protected] så skickar jag ett gäng demos via posten i stället.

  3. Malin Nordström

    Härligt att läsa din blogg 🙂 Jag har också en härlig morza som jag är kompis med. Det är ovärderligt. Det är inte alla som har sånna mammor. Min är 67år och hur cool och rolig som helst. Vi kan tom låna kläder av varandra. Hon har ingen tant-klädstil direkt. Bäst var det när hon frågade om hon kunde ha sitt svarta nitbälte under rocken på jobbet 🙂 Hahaha!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.