Om Josefin

Om en fredag med mamsingen

Bra fredag som började med att Brallan, med sin bulle i ugnen, fick sin present plus att jag lämnade igen alla filmer som hon lånade ut till mig när jag skulle opereras. Har haft dem i fyra månader nu. Det är rätt länge det.

Drog till tandläkaren och fick nattandställning, och det känns helt okej. Enda problemet är att den ger mig kväljningar, men jag tänkte ge den en ny chans nu när jag faktiskt inte är full. Den kanske är mindre obehaglig då, tänker jag. Skyndade mig tillbaka till kontoret och åt min lunch – ostmacka, yoghurt och automatchoklad – och låtsades att jag var på skolutflykt till Grössjön.

Sedan hade jag en privat modevisning för mina kontorsråttekompisar plus ekonomichefen och en snubbe på Daily Print.

Nosring: Lava.
Hårgrej: Marknadsstånd i Åsele.
Regnponcho: Västerbottens-Kuriren.

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder och så vidare…

När jag slutat jobbet kom mamsingen och hämtade mig. Sedan åkte vi hem till mig, jag tryckte en cider i näven på henne och så gjorde vi oss i ordning.

Jaha, såhär såg jag ut, ja.

Och såhär.

Och såhär!

Vid halv åtta eller så drog vi till Lottas och käkade mat, drack en öl och snackade skit. Sedan drog vi vidare till Pipes för en Irish coffee, och därefter blev det en sväng förbi Scharinska där det var Ny Våg. Morsan kände sig lite malplacerad, men lät i alla fall meddela att Scharinska och Spanska salen såg ut ungefär som på sjuttiotalet då hon hängde där.

Vid halv ett var vi hemma hos mig igen, efter en väldigt mysig kväll, och drack Pepsi Max, tryckte chips och vindruvor och tittade på mina fyra tevekanaler. Hon är så fin och rolig, min mamma, och jag lovar och svär på att jag ska ta hand om henne när hon blir gammal och gaggig och att jag ska besöka henne jämt.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.