Om Josefin

Om en flashig middag

Hej, hej.

En bra, men rätt vanlig, dag med mina allra bästa kontorsråttor. Just nu håller vi på att planera nästa veckas tjejfest där temat ska vara Nobelmiddag. Brukar inte vara så engagerad i exakt vad vi ska laga till trerättersmiddagen, men jag har lyckats snappa upp att det blir hjort i alla fall. Och någon slags hummercappuccino. Och en liten pannacotta efteråt.  Jag frågade i alla fall om det var okej att jag fick slippa vinet och dricka öl till den snofsiga middagen i stället, och det var det. De är så snälla, mina arbetskamrater.
 
När det är tema så måste man ju även klä ut sig, och jag tänker vara utklädd till man. En mycket tjusig sådan. Det innebär att jag i morgon, efter att jag hämtat ut mina stövlar från skomakaren, måste gå på jakt efter en snygg lösmustasch.
 
På tal om något helt annat så pratade jag just med en festlig kvinna på Öland. Hon tyckte mycket om päron hon.
 
Jag: ”Privatmarknad, Josefin.”
Hon: ”Hej…”
Jag; ”Hej, hej.”
Hon: ”Kan du vänta ett tag?”
Jag: ”Jo, absolut. Ingen fara.”
 
Trettio sekunder senare.
 
Hon: ”Jag var bara tvungen att äta upp mitt goda Ölands-päron först. Vi har så fantastiskt goda päron här. Plommon har vi också, men de gillar jag inte för fallfrukten blir som ett jävla snorslem på marken och tanterna fastnar mer rollatorn i det. Men päronen är så goda. Från början kastade jag flera kassar för att skalet var skrövligt, men sedan skalade jag ett och det var det bästa päronet jag ätit i hela mitt liv! Så saftigt!”
 
 Har bara haft trevliga och glada kunder i dag. Har de inte pratat om päron så har de önskat trevlig helg och kvittrat som fågelungar. Sådant tycker jag om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.