Om Josefin

Om min sjungande mor

Hej, hej.

En rolig grej med min morsa är att hon kan låtar om precis allt. Och nu snackar vi riktiga låtar och inte sådana där låtsaslåtar som jag själv brukar improvisera ihop om hur jag stoppar in papper i pärmar och drar upp mina byxor och så. Berättar jag att jag ätit raggmunkar till lunch kan man ge sig fan på att hon börjar skråla någon gammal raggmunksdänga från fyrtiotalet (okej, det där var ett exempel, men jag lovar och svär att hon faktiskt kan låtar om allt).

Anledningen till att jag kom på det här nu helt plötsligt är för att jag som vanligt ligger i sängen och slösurfar och samtidigt stirrar in i min grannes lägenhet och försöker se vad det är för tv-spel han lirar. För det måste vara ett tv-spel. Han bor i huset bredvid och vi har balkongerna mittemot varandra, och har full insyn i varandras lägenheter. Är helt övertygad om att han har sett mig naken någon gång, trots att jag försöker tänka på det där genom att till exempel krypa på golvet från badrummet och fram till min troslåda efter att jag har duschat.

Hur som helst. Den här grannen skickade ett mail för ett par månader sedan och hälsade mig välkommen till kvarteret, typ. Väldigt trevligt gjort, tycker jag. Nämnde detta för morsan, och då kunde hon givetvis en, enligt henne, passande låt som hon sedan, med stor förtjusning, halvskrek genom telefonen.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.