Om Josefin

Om en oväntad reaktion

Hej, hej.

Det händer då och då att folk kommenterar mina tatueringar när jag sitter i växeln och vid kunddisken här på jobbet. Några invandrarkillar som jobbar som tidningsbud kom till exempel in och skrattade och undrade varför jag, som tjej, har en halvnaken brud på armen, och en raggargubbe femtioårsåldern berömde både mina gaddningar och tröjan jag bar för dagen. Sedan finns det såklart dem som ser ut som att de just spytt lite i munnen när de tittar på mig, men dessa brukar aldrig säga något. Möjligtvis frågar de surt om det gjorde ont, och om jag inte kommer ångra dem när jag sitter på ålderdomshemmet. På A svarar jag då ja, och på B svarar jag nej.
 
Hur som helst blir jag alldeles till mig när äldre människor, och nu snackar vi typ sjuttioplussare, säger att de tycker att jag har fina tatueringar (även om det visserligen bara har hänt en gång, vilket var i dag).  En tant och en gubbe stod här och köpte abonnemang, och när de frågade om gaddningarna och sa hur fina de tyckte att de var, så blev jag så förtjust att jag till och med korvade upp den tighta tröjärmen och började flasha överarmen och berätta historien om min mamma-tatuering. Blev lite chockad av mitt eget beteende, men  herregud, jag blev ju så glad. Och förvånad.
 
Mitt paket har förresten flytt från Ånge och finns nu att hämta i Umeå. Känns skönt. Nu håller jag bara tummarna för att jag ska slippa falukorvslooken.

5 kommentarer

  1. Tina

    Oj vad märkligt! Av någon anledning hamnade jag på VK-webben och sedan ytterst slumpartat på din blogg. Läser några inlägg och tänker att du kanske är den jag tänkte på här om dagen -för första gången på många, många år. Jag tror nämligen att vi kanske var grannar på Bärnstensvägen i Umeå en kort tid och att jag var barnvakt åt dig några gånger när du var riktigt liten. Du (om det nu var du) var helt häpnadsväckande smart och det var det jag tänkte på här om dagen. Tänkte ge några exempel med det finns inte utrymme för det med bara 105 tecken kvar så jag stoppar där. 😉 /Tina

  2. Josefin Isaksson

    Svar till Tina (2009-12-09 19:35)
    Men vad häftigt! Klart jag minns dig. Eller, jag minns kanske inte jättemycket, men jag minns en Tina som jag tyckte väldigt mycket om 🙂 Var ju pytteliten. Har faktiskt kvar ett kort från dig där du tackar för någon kam som du fått av mig, och det ligger här i en låda i min lägenhet.

    Haha, vad roligt (och lite förvånande) att du minns mig som häpnadsväckande smart. Minns i alla fall att jag brukade plocka era vinbär och sedan sälja tillbaka dem för en femma styck. Det var ju lite smart, men kanske mest jäkligt fult gjort. Tack för att ni var så snälla och handlade av mig i alla fall 🙂

  3. Sly

    Det är typ nån varje dag som kommenterar mina tatueringar, har nog bara hört negativt en gång. Alla älskar mina tatueringar och jag har blivit ganska van vid att visa dom nu.

  4. Tina

    Ha, ha! Vinbärsprojektet är ju bara ytterligare ett bevis på att du var en liten, liten tjej med häpnadsväckande stor hjärnkapacitet. Å vad glad jag blir att du (eventuellt;-)) minns mig lite – jag tyckte ju du var en så underbar unge.
    Oj – hej Sverker! Nej, jag är inte förskollärare (har däremot två kaxiga söner att pyssla om) utan gymnasielärare. Gick inte du samma öde till mötes? 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.